OMS maatje te groot voor Pauwervoll: 4-0

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Na een dramatische serie nederlagen is het herenteam van OMS er weer eens in geslaagd om een wedstrijd in winst om te zetten. Hekkensluiter Pauwervoll uit Ermelo kon geen vuist maken en vertrok met een 4-0 nederlaag uit Putten.

Coach Jibbe van Bekkum had geen moeite om een basisteam te formeren: hij had door ziekte en blessures maar de beschikking over zes spelers. Lars van Meerveld, Ewout Pit en Bart van de Brink aan de buitenkant, gebroeders Bauke en Eltjo Meints op midden met set-ups van spelverdeler Joop Dunsbergen. Na een slordig begin met een aantal "unforced errors" aan de kant van OMS ging de strijd lang gelijk op. Met name Bart van den Brink onderscheidde zich door slim aanvalsspel: met het via de handjes scoren, effectief afgewisseld door een prikbal had hij een bijna 100% score. OMS won de eerste set met 25-22.

Langzamerhand wisten de Puttenaren ook hoe de aanvallers van Pauwervoll het liefst scoren. Afspraken werden gemaakt om diagonaal te blokken en de rechtdoor-aanval vrij te laten: de rechtsachter van OMS wist dat deze bal goed te verdedigen was. De middenaanval van OMS liep nog niet geweldig, maar werd gedurende de wedstrijd steeds effectiever. De Ermeloers maakten te veel slordige fouten waardoor de winst voor OMS geen moment in gevaar kwam: 25-15.

Ook de derde en vierde set liet ongeveer hetzelfde spelbeeld zien: zo lang de Puttenaren maar niet alles- of - niets speelde, en een iets mindere set-up zonder al teveel risico sloegen, maakten de mannen van Pauwervoll uiteindelijk wel de fout. Met 25-21 ging de derde set naar OMS en alleen halverwege de vierde set had OMS een dipje. Men ging er iets te makkelijk over denken met een aantal persoonlijke foutjes tot gevolg. Door eenvoorsprong van 10-5 weer weg te geven, kwam de hoop toch weer in de Ermelose ploeg om nog een set te winnen. Gelukkig herstelde OMS op tijd de focus en ging ook de vierde set naar de thuisclub: 25-22.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie