Start werkzaamheden Harderwijkerstraat

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Begin maart 2014 wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de Harderwijkerstraat. Als eerste beginnen de nutsbedrijven met het aanpassen van de ligging van kabels en leidingen. Ook wordt een aantal bomen verwijderd.

Op dinsdag 11 juni 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het Definitief Ontwerp voor de Harderwijkerstraat. Daarmee is een besluit genomen over het wegprofiel en de wijze waarop de vrijliggende fietspaden worden aangelegd.

Vervolgens is gestart met het proces om te komen tot uitvoering. De afgelopen maanden zijn alle noodzakelijke procedures gestart en doorlopen, omgevingsvergunningen zijn aangevraagd en verleend en de aankoop van gronden is nagenoeg afgerond.

Donderdag 13 februari 2014 is het werk aanbesteed. Op dit moment loopt de gunningsprocedure. Zodra het werk is gegund en de definitieve planning voor de werkzaamheden is gemaakt, wordt een inloopavond georganiseerd. Belangstellenden worden dan geïnformeerd over de fasering van de werkzaamheden, inclusief de bijbehorende wegomleidingen. De totale werkzaamheden zullen naar verwachting ongeveer zes maanden duren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie