Record aantal bezoekers strand Nulde

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - 2013 gaat de boeken in als een bovengemiddeld recreatiejaar voor de RGV recreatiegebieden strand Nulde (Putten) en strand Horst (Ermelo/Harderwijk). 520.000 bezoekers wisten de weg te vinden naar de recreatiegebieden. Dat zijn maar liefst 38.000 meer dan in 2012. De zomer in Nederland kwam in juli op gang en dat resulteerde die maand gelijk al in 15 zomerse en 3 tropische dagen. De zomer brak verder door in de maanden augustus en september.

Strand Nulde en Strand Horst vormen een goede balans tussen actie en ontspanning. (Kite)surfers zijn het hele jaar door aanwezig en de beginner kan bij Telstar Beachcenter terecht voor (kite)surflessen en voor verhuur van materiaal. Voor een ontspannen dag zijn de zandstranden met de speeltoestellen een geschikte plek voor jong en oud. Verder bieden de recreatiegebieden jachthavens, een hotel, camping, horecagelegenheden, Pitch&Putt Golf en Paintball.

Gratis toegang

RGV exploiteert negentien recreatiegebieden, waarvan vier in het Rijk van Nijmegen, tien op de Veluwe en vijf in de Achterhoek en Liemers. De vijf gebieden in de Achterhoek en Liemers zijn sinds begin dit jaar in het bezit van RGV. De toegang tot de recreatiegebieden is gratis. Alleen voor het parkeren wordt een vergoeding gevraagd (€4,- per voertuig gedurende het hele jaar). Op Strand Horst-Noord is het parkeertarief € 5,00 per voertuig.

Op 1 mei gaat de nieuwe RGV parkeerpas 2014/2015 in. De voorverkoop start begin maart. De parkeerpas voor het nieuwe seizoen is tot 1 mei tijdens de voorverkoopactie extra voordelig te bestellen, vanaf slechts € 39,50 via www.rgv.nl of via www.strandnulde.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie