Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Gert Meiling neemt na 40 jaar afscheid van Brandweer Putten

17 juni 2023 om 06:46 Brand

PUTTEN Vrijdagavond heeft de brandweer tijdens de jaarvergadering afscheid genomen van Gert Meiling. Hij was 40 jaar vrijwilliger binnen het Puttense korps.

Even daarvoor werd hij thuis samen met zijn vrouw opgehaald door een gelijkwaardig brandweervoertuig als tijdens zijn eerste uitruk in 1983. Met loeiende sirenes ging het in de oude brandweerauto vervolgens naar de kazerne waar hij werd opgewacht door (oud-)brandweerlieden, familie en de burgemeester. 

Korpscommandant Gert Knoppersen schat in dat Gert Meiling tijdens zijn brandweercarrière ongeveer 2500 keer uitgerukt moet zijn. Meiling heeft wel eens geroepen dat hij wel een boek kon schrijven over de brandweer en die opdracht krijgt hij dan ook mee van de korpscommandant.

Drie jaar geleden had Meiling zijn ontslagbrief al ingediend maar vond het in de Coronaperiode uiteindelijk niet gepast om het korps te verlaten. De jaren daarna wist de korpsleiding hem nog te overtuigen om nog een jaar te blijven. Dit jaar lukte dat niet meer en officieel gaat hij per 1 juli uit dienst.

Burgemeester Lambooij had in zijn speech ook lovende woorden voor Gert. Hij roemde Meiling vooral over zijn betrokkenheid naar brandweercollega’s na grote incidenten. Hij kreeg door de burgemeester een erepenning opgespeld.

De burgemeester ontving van Gert een door hem gemaakt kunstwerk in de vorm van een strijdbijl. Hij hoopte hiermee dat de burgemeester zijn strijd zal voortzetten richting de VNOG in het belang van de Puttense brandweervrijwilligers.

Tijdens de jaarvergadering werd door de burgemeester ook oorkondes uitgereikt aan Couzijn Hijmissen en Jacco Mosterd. Ze zijn allebei alweer 20 jaar brandweervrijwilliger. De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie