Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Grote ravage Nijkerkerstraat in Putten na ongeval tussen meerdere voertuigen, oorzaak gladheid door kippenvet op de weg

21 februari 2024 om 19:14 Ongeval

PUTTEN Woensdagavond rond 18.15 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen drie voertuigen op de Nijkerkerstraat (N798) ter hoogte van de Broekermolenweg. 

Eén vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De weg lag bezaaid met brokstukken en ook een lantaarnpaal was omver gereden. De weg is enige tijd volledig afgesloten geweest.

Meerdere personen zijn in de ambulance gecontroleerd waaronder een klein kindje die samen met z’n vader in één van de betrokken voertuigen zat. In de andere auto zaten drie vrouwen en in de brommobiel een jongeman.

Het ongeval ontstond toen een voertuig vanaf de Nijkerkerstraat wilde afslaan na de Broekermolenweg. Een auto kon mogelijk door gladheid niet op tijd tot stilstand komen waarna de aanrijding volgde. Een getuige meldt dat er mogelijk vloeistof op de weg lag voordat het ongeval plaats vond. Een bergingsdienst heeft alle voertuigen afgesleept.

Op facebook meldt een inwoner dat hij rond 5 uur een melding bij Rijkswaterstaat en de politie had gedaan vanwege gladheid op een stuk Nijkerkerstraat. Hij denkt dat het mogelijk om frituurvet ging. Vervolgens meldden tientallen personen dat ze op andere plekken ook moeite hadden om de auto in het juiste spoor te houden vanwege een vette substantie op de weg.

Een medewerker van provincie meldde later in de avond dat een vrachtwagen die woensdagmiddag tussen Nijkerk en Ermelo reed over een afstand van 10 kilometer kippenvet had gelekt. Tot laat in de avond zijn ze bezig geweest om alles schoon te maken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie