Tocht van de scootmobielclub
Tocht van de scootmobielclub Bertha van Renselaar

Scootmobielclub Putten is volwassen geworden

12 juli 2019 om 19:31 lokaal Deel je nieuws

3 Jaar geleden werd de Scootmobielclub in Putten opgericht. Samen met een enthousiast team van vrijwilligers zijn er in de afgelopen jaren al vele mooie middagen door het prachtige buitengebied van Putten gemaakt.

 

De vele positieve reacties van de deelnemers waren voor de Scootmobielclub Putten aanleiding om te zoeken naar een toekomst met meer structuur. In eerste instantie is onderzocht of het mogelijk was om aan te sluiten bij een bestaande vereniging of bij de Stichting Welzijn Putten.

 

Dit bleek helaas geen levensvatbare oplossing. Daarom besloot het bestuur te kiezen voor volledige zelfstandigheid. Afgelopen winter is de Vereniging Scootmobielclub Putten formeel opgericht via een Notariële akte.

 

De oprichtingskosten zijn aanvankelijk door enkele bestuursleden voorgeschoten.  Vervolgens heeft de vereniging de mogelijkheid geboden om een lidmaatschap af te sluiten voor de deelnemers en is extern om financiële hulp gevraagd. Tot onze grote vreugde hebben de Kringloopwinkel Overnodig en de Elektrospecialist H. van Hunen, beide gevestigd in Putten, ons financieel geholpen; daar zijn wij hen dankbaar voor omdat hiermee de oprichtingskosten konden worden gedekt.

 

De Scootmobielclub is momenteel op zoek naar bedrijven of personen om de vereniging te sponseren, zodat zij ook in de toekomst blijvend leuke middagtochten kunnen organiseren voor iedereen in Putten en omgeving met een mobiliteitsbeperking. Met alleen de opbrengsten van de lidmaatschappen redden we het niet om de begroting sluitend te krijgen. Het hoeft geen groot bedrag te zijn, wij zijn met elk bedrag tevreden.  Spreekt u het initiatief van deze groep vrijwilligers aan en kunt u hen financieel ondersteunen dan kunt u zich wenden tot Jan van den Ham, tel.nr. 06-2398.6637 of Harry Roffel, tel.nr. 0341-355563.

 

Wij doen dit beroep op u omdat wij als vrijwilligersteam mensen die niet meer kunnen fietsen of (lang) lopen en aangewezen zijn op een scootmobiel toch wekelijks een prettige middag te bezorgen. Dat doen wij door iedere keer weer een tocht te maken van ongeveer 2,5 a 3 uur, met tussentijds een pauzestop van ongeveer 15 a 20 minuten. Bovendien hebben wij een circuit, waar we mensen die niet bedreven zijn met een scootmobiel, wegwijs kunnen maken in de beheersing van de scootmobiel.

 

Gemiddeld hebben wij 9 deelnemers( afgelopen woensdag zelfs 12), terwijl wij 6 begeleiders hebben voor een optimale beveiliging. Nog een oproep aan de deelnemers aan de wekelijkse (woensdags) tocht: zorg dat de accu vol geladen is en neem, als het mogelijk is, de oplader mee.

 

 

 

De Scootmobielclub heeft nu een formeel bestuur, bestaande uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een algemeen adjunct, tevens propagandist. Het zijn de dames Bertha van Renselaar( telefoonnummer 06-5380.8761 en Gerie van Bentum, telefoonnummer 06-1543.7451 en de heren Harry Roffel, telefoonnummer 0341-355563 en Jan van den Ham, telefoonnummer 06-2398.6637. Bij deze personen kunt u nadere informatie verkrijgen, u kunt zich ook opgeven als lid van onze vereniging en als deelnemer aan de tochten.

 

Bij voorbaat, namens alle senioren, hartelijk dank.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie