Regels naleven essentieel voor openhouden klompenpaden - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Regels naleven essentieel voor openhouden klompenpaden

3 dec, 12:52 Achtergrond Foto: Marco Jansen
Lotte Ballering, projectmedewerkster/adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en coördinator/vrijwilliger Bert Wallet bij klompenpad Oldenallerpad.
Lotte Ballering, projectmedewerkster/adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en coördinator/vrijwilliger Bert Wallet bij klompenpad Oldenallerpad.

PUTTEN Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) ontwikkelt klompenpaden in opdracht van gemeenten. Lotte Ballering is projectmedewerkster/adviseur en beheert 23 van de ruim 135 klompenpaden in Gelderland en Utrecht. Vier daarvan liggen in de gemeente Putten.

Marco Jansen

Het Huinerpad en het Norderpad zijn in 2011 uitgezet; het Oldenallerpad (2013) en het Hoeverveldpad (2016) zijn daar later bij gekomen. ,,Via de bewegwijzering, de app of een routekaartje op de website kunnen mensen een rondje lopen van 5 a 15 kilometer. We proberen wandelaars meer te betrekken bij het karakteristieke landschap en de waarde mee te geven van o.a. oude heggetjes en houtsingels. Zo ligt het Hoeverveldpad in een open ontgonnen landschap; halfverharde paden door weilanden, bruggetjes over slootjes. Hier heb je zicht op weidevogels in het agrarische landschap. Het Huinerpad loopt door oude bosgebieden, het Oldenallerpad loopt over de landgoederen en ook op het Hoeverveldpad bij Nulde is prachtig uitzicht over vogel..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.