Te weinig laadpalen om groei elektrische auto’s bij te benen - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Te weinig laadpalen om groei elektrische auto’s bij te benen

6 dec, 13:38 Achtergrond ANP
Afbeelding

PUTTEN Steeds meer Nederlanders stappen over op elektrisch rijden. Maar er zijn momenteel nog te weinig laadpalen om de groei van de elektrische auto’s aan te kunnen. ,,Er is sprake van scheefgroei.”

Uit een analyse van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) blijkt dat zo’n 293.000 elektrische auto’s in 2020 op de Nederlandse wegen reden, een stijging van 43 procent ten opzichte van 2019. Van alle Nederlandse personenauto’s was vorig jaar 3,2 procent elektrisch, tegenover 2,3 procent in 2019. 

Als je een elektrische auto hebt, moet je deze opladen om te kunnen rijden. Dit gebeurt bij zogenoemde laadpunten. Ook deze zijn volgens de RVO vorig jaar toegenomen. In 2019 waren er ongeveer 50.000 laadpunten, vorig jaar groeide dit naar 63.500. Laadpalen kunnen soms meerdere laadpunten bevatten waaraan auto’s kunnen worden opgeladen. 

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.