Nieuw boek bomvol foto’s van oude én nieuwe ‘Veluwebewoners’ - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Nieuw boek bomvol foto’s van oude én nieuwe ‘Veluwebewoners’

9 dec, 13:04 Achtergrond Pauw Media
Natuurfotograaf Geurt Besslink op het Kootwijkerzand.
Natuurfotograaf Geurt Besslink op het Kootwijkerzand.

REGIO De veelzijdige pracht van de Veluwse flora en fauna gevangen in meer dan vierhonderd verrassende foto’s. Natuurfotograaf Geurt Besselink heeft zijn derde Veluwe-fotoboek uitgebracht: ‘Onverwacht weerzien’. Het is het resultaat van zijn ‘zwerftochten’, die hij met name de afgelopen tien jaar met zijn camera over de Veluwe maakte. Stuk voor stuk fascinerende beelden, onder meer ook van enkele bijzondere nieuwkomers.

Als het maar even kan, zwerft natuurfotograaf Geurt Besslink (54) over ‘zijn’ Veluwe, liefst ’s ochtends heel vroeg, omdat het licht dan zo mooi is en bovendien de meeste andere mensen nog op één oor liggen. 

Hij kent zowat elke plek van de Veluwe en fotografeert wat hem raakt. Dat levert de meest veelzijdige foto’s op: van in de lucht vechtende mannetjesvinken, in de sneeuw ravottende jonge wilde zwijnen en parende waterjuffers tot een ontkiemende grove den en het woeste Kootwijkerzand, dat elk jaargetijde een heel ander gezicht laat zien.

De inwoner van Uddel (,,Ik zie me meer als een ‘Veluwenaar’’) was vijftien jaar toen zijn ogen letterlijk en figuurlijk opengingen voor de natuur. ,,Ik werkte destijds bij een boer en die ..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.