Leonie vond duizend brieven van overgrootmoeder en oma over Nederlands-Indië - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Leonie vond duizend brieven van overgrootmoeder en oma over Nederlands-Indië

23 sep, 15:15 Historie Maranke Pater
De Nijkerkse Leonie Bouwman met foto's van haar familie.
De Nijkerkse Leonie Bouwman met foto's van haar familie.

NIJKERK De Nijkerkse Leonie Bouwman schreef een familiekroniek over de vier generaties vrouwen in haar familie. In Buigen & Regenbogen volgt de lezer de grootmoeder van Leonie als ze met haar kersverse echtgenoot naar het voormalig Nederlands-Indië vertrekt.

Er volgt een briefwisseling tussen de overgrootmoeder en grootmoeder van Leonie die de ontwikkelingen in de voormalig Nederlandse kolonie goed in beeld brengt. Over de duizend brieven vond Leonie toen haar ouders waren overleden in hun huis in Spanje. Via de brieven hield het zendelingenechtpaar Gijs en Lena den Dulk contact met hun familie in Nederland. 

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke, spraakmakende of opmerkelijke verhalen uit de regio.

Bouwman: ,,In een klepbankje vond ik allemaal oude brieven. Van alle neven en nichten in de familie kreeg ik ze in handen, dat kon geen toeval zijn. Ik ben ze gaan archiveren op chronologische volgorde. Dat was best lastig, omdat er datums boven de brieven ontbr..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.