Samen gezellig lunchen en kletsen.
Samen gezellig lunchen en kletsen. stock

Dubbellunch voor Dementie: ouderen en leerlingen van de Groevenbeek kletsen gezellig met de kletspot

9 februari 2024 om 14:56 Activiteiten

PUTTEN Op maandag 12 en dinsdag 13 februari wordt weer een Dubbellunch georganiseerd. Al enkele malen eerder organiseerde Stichting Gelukkig Ouder Worden deze lunch in samenwerking met Christelijk College Groevenbeek in Putten.

Basisidee is dat ouderen uit de zorginstellingen in Putten en thuiswonende ouderen een lunch genieten die verzorgd wordt door leerlingen van Groevenbeek. Dit jaar voor het eerst zal in de school aan de Korenlaan de lunch gegeten worden.

Tijdens de lunch zijn ouderen met jongeren aan tafel met elkaar in gesprek over onderwerpen die verzameld zijn in een kletspot. Ook worden vragen en gespreksonderwerpen verzamelt tijdens de gastles die een verpleegkundige van Buurtzorg zal verzorgen voor de leerlingen die aan dit evenement mee doen. De lunch wordt begeleid door leden van Team Dementie en zeer betrokken en enthousiaste docenten van Groevenbeek.

Dit jaar komen twee keer zestien ouderen lunchen op Groevenbeek. Deze mensen hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen waarop zij ook diëten/allergieën konden aangeven. Een mooi leerpunt voor de jeugdige koks. De door leerlingen bereide lunch zal uit drie gangen bestaan.

Een prachtig initiatief van SGOW waar ouderen, veelal met geheugenverlies of dementie, erg van zullen genieten. De ontmoeting van jongeren en ouderen zal een bijdrage leveren aan het beter begrip voor elkaar en helpen om Putten dementievriendelijker te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie