De cursus bestaat uit 15 lessen die per e-mail worden toegestuurd.
De cursus bestaat uit 15 lessen die per e-mail worden toegestuurd. Bridgeclub Putten en Bridgeclub 44

Gratis bridge leren bij Puttense bridgeclubs: voor een soepele geest en veel sociale contacten

20 maart 2024 om 10:00 Activiteiten

PUTTEN De twee Puttense bridgeclubs, Bridgeclub Putten en Bridge Club 44, bieden een gratis bridgecursus aan onder de titel ‘Leuk, leuker, bridge’. De cursus bestaat uit 15 lessen die per e-mail worden toegestuurd. Je kunt daarmee in je eigen tempo de lessen volgen en je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding van een ervaren coach die lid is van één van de bridgeclubs.

Gedurende de cursus verzorgen de bridgeclubs een aantal oefenbijeenkomsten. Aan het einde van de cursus kun je samen met de andere cursisten proefspelen bij één van de bridgeclubs. 

OEFENCLUB

Ook is het mogelijk om na de cursus naar een oefenclub te gaan. ,,Je kunt daar meer ervaring opdoen met spelinzichten voor dit uitdagende spel”, vertelt de club. ‘Waarom bridge leren?’ zul je je afvragen. De club zegt hierop: ,,Wel in de eerste plaats is het kaartspel bridge een spel dat nooit verveelt, ja het kan zelfs ‘verslavend leuk’ zijn. Bridge is een veelzijdige denksport die ervoor zorgt dat je je hersenen goed moet gebruiken. Het spel houdt je geest soepel en vaardig tot op hoge leeftijd.”

KOSTELOOS

 ,,De basis van het bridge is eenvoudig maar het spel heeft wel enorme diepgang. Iedereen kan bridge leren, dus jij ook!”, vertelt de bridgeclub. Nu kun je zonder kosten ervaren dat bridge een heel leuke denksport is. Bridge is, volgens de Puttense bridgeclubs, ook een sport die zorgt voor gezelligheid en het leidt vaak tot nieuwe sociale contacten. 

MET Z’N VIEREN

 ,,In plaats van individueel leren bridgen is het nog leuker om met z’n vieren - buren, familie of vrienden - de cursus te volgen. In je eigen omgeving kun je dan samen de tips uit de lessen en de oefenspellen meteen in de praktijk uitproberen. In de oefenbijeenkomsten met je coach kun je ook samen oefenen, vragen stellen en spelsituaties bespreken.” De bridgeclubs zijn van plan om voor alle belangstellenden een kennismakingsbijeenkomst te organiseren met als doel om kennis te maken met elkaar en met de coaches. Daar zal dan ook verdere informatie gegeven worden over de opzet en inhoud van de cursus. 

Interesse? Stuur een mailtje naar: secrbridgeclubputten@gmail.comen/of bc44putten@gmail.comOok zijn zij telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 06 53190941

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie