Een bijzondere voorstelling over dementie.
Een bijzondere voorstelling over dementie. Eigen foto.

‘De dementie van Jet en Harrie’ in Theater Stroud Putten: gericht op zorgprofessionals en mantelzorgers

16 april 2024 om 09:00 Activiteiten

PUTTEN De Stichting Gelukkig Ouder Worden organiseert samen met Theater Stroud op dinsdag 23 april 2024 de informatieve en interactieve voorstelling ‘De dementie van Jet en Harrie’. De voorstelling wordt verzorgd door Ervarea en is gericht op zorgprofessionals en mantelzorgers.

In de voorstelling volgen we Jet en Harrie. Vanaf het moment dat zij als actieve ouderen, met pensioen, samen van het leven genieten, tot het moment dat Jet in een zorginstelling woont en Harrie haar dagelijks bezoekt.

TWEE WERELDEN

Als dementie je leven binnenwandelt, lijken er twee werelden te ontstaan: die van Jet (degene die aan dementie lijdt) en die van Harrie (alle mensen om Jet heen). Hoe verder het ziekteproces vordert, hoe meer die twee werelden van elkaar verwijderd raken.

WEDERZIJDS ONBEGRIP

Je verliest het contact, raakt elkaar kwijt. En met het verdriet dat daarmee gepaard gaat, groeit vaak ook het wederzijds onbegrip. Waarom loopt Jet steeds achter me aan? Waarom is ze nergens meer voor te porren? Maar ook: wie is die persoon die zich Harrie noemt en me in een vreemde omgeving bij vreemde mensen aan een tafel zet? Waarom mag ik niet naar huis?

Het hiaat tussen de twee werelden zoals Jet en Harrie die ervaren lijkt niet te overbruggen. Lijkt. Want in de afgelopen jaren ontdekten Ervarea wel degelijk bruggen. Makkelijk te bewandelen bruggen. Tickets via theaterstroud.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie