Afbeelding
Gemeente Putten
Fontanusplein 1

Groene woonwijk

26 januari 2022 om 15:27 Column

Afgelopen najaar vertelde ik u op deze plek met enthousiasme over de plannen die er zijn voor de invulling van het Sligroterrein aan de Voorthuizerstraat. Bedoeling is dat op deze voormalige bedrijfslocatie binnen enkele jaren een mooie groene woonwijk verrijst.
Het afgelopen half jaar hebben wij flinke stappen vooruit gezet. Dit samen met vastgoedontwikkelaar Wilma Wonen, projectontwikkelaar LATEI en bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek.

MOOI Het is een mooi, maar ook best ingewikkeld project. Want er speelt veel. De bedoeling is dat er flink wat betaalbare huizen komen, het verkeer moet in en uit de wijk kunnen, er moet duurzaam worden gebouwd en bovendien moet de nieuwe wijk worden ingepast in een groene omgeving. Ook zit er ook nog een bedrijf in de buurt waar we rekening mee moeten houden.

SPANNEND Het is ook een spannend project. Zoals u wellicht weet gaat op 1 juli 2022 de Omgevingswet in. En die nieuwe wet verplicht initiatiefnemers van bouwprojecten om in de plannen precies aan te geven op welke manier de omwonenden bij de invulling van het project zijn betrokken. Het is nog geen 1 juli 2022, maar wij hebben besloten om de nieuwe wet nu al als leidraad te nemen.

DE BOSRANDE Inmiddels hebben de mensen van ‘De Bosrande’ al een aantal keren met de omwonenden om tafel gezeten. Dit betekent spreken over plannen die nog lang niet af zijn. Dat is goed, maar ook wennen. Uit de gesprekken bleek dat er nog flink wat vragen leven en dat er ook nog best wat hobbels genomen moeten worden. Tegelijk werd duidelijk dat veel omwonenden zeker niet afwijzend staan tegenover de realisatie van een nieuwe woonwijk op deze plek.

Het praten met de omwonenden en andere belanghebbenden gaat de komende tijd gewoon door. Ondertussen zijn ook de eerste schetsen van de nieuwe wijk gemaakt. Daar gaan wij mee naar de gemeenteraad en ook naar u. Dan krijgt u beelden bij mijn woorden. Ik hoop en reken ook een beetje op uw enthousiasme.

Ewoud ’t Jong, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie