Burgemeester Henk Lambooij.
Burgemeester Henk Lambooij. Henk Hutten

Putten ziet onverminderd strikt toe op naleving coronamaatregelen

9 april 2020 om 13:24 Corona Coronavirus

PUTTEN De gemeente Putten blijft onverminderd strikt toezien op de naleving van de coronamaatregelen zoals die door de rijksoverheid en de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) zijn afgekondigd.

,,Indien nodig wordt verbaliserend opgetreden", zo laat burgemeester Henk Lambooij weten. ,,Wij zijn goed op weg met het bestrijden van het coronavirus, maar waakzaamheid blijft geboden. Ons beleid is er op gericht om samenscholingen te voorkomen. Het zou jammer zijn als wij de voortgang die wij nu bereiken teniet doen. Dat levert niet alleen een extra gevaar op voor de volksgezondheid, maar zorgt ook voor meer economische schade", aldus Lambooij.

KRUIDENTUIN Om verdere samenscholing tegen te gaan sluit de gemeente Putten de kruidentuin aan de Brinkstraat en wordt het toezicht bij het Calisthenicspark geïntensiveerd. Gisteren is strand Nulde en bijbehorende parkeerplaats gesloten. De ondernemers in de recreatieve sector zijn vandaag door de burgemeester per brief met klem op de geldende maatregelen gewezen.

Bij de kuidentuin zag Lambooij vooral jongeren het samenscholingsverbod negeren. De verbodsbepaling gaat per direct in. Bij overtreding wordt verbaliserend opgetreden. Ook bij het Calisthenicspark aan de Midden Engweg is het regelmatig te druk, zo constateren de gemeentelijke toezichthouders. Extra toezicht moet voorkomen dat teveel mensen tegelijk gebruik maken van de openbare sportvoorzieningen in het park. De boa's van de gemeente Putten hebben de afgelopen dagen drie bekeuringen uitgedeeld aan jongeren die onvoldoende afstand van elkaar hielden.

RECREATIESECTOR In een brief complimenteert de burgemeester de ondernemers in de recreatieve en toeristische sector met de gang van zaken tot nu toe. ,,Er wordt over het algemeen goed gehoor gegeven aan de maatregelen", zo geeft Lambooij aan. Desalniettemin blijft scherpte geboden. ,,Groepen van meer dan 2 personen (die niet tot één huishouden behoren) zijn niet toegestaan. Alle groepsvormen en samenkomsten zijn verboden: er mogen dus ook geen feestjes, barbecues, muziekgroepjes, wedstrijdjes of wat dan ook worden georganiseerd."

Ook wijst de burgemeester de sector op het bestaande verbod op de openstelling van gemeenschappelijke douche-, was- en toiletvoorzieningen. ,,In regionaal verband is helaas geconstateerd dat een aantal recreatieondernemers de definitie van gemeenschappelijk te ruim interpreteerde. Bij overtreding van de maatregelen volgt vanaf nu een boete of wordt tot sluiting overgaan", aldus de burgemeester in de vandaag verzonden brief aan de recreatieondernemers.

Zoals aangegeven is strand Nulde en de bijbehorende parkeerplaats gisteren in opdracht van Lambooij gesloten. Dit besluit is inmiddels bekrachtigd door de voorzitter van de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, de Ton Heerts. ,,Door het mooie weer en de eerdere sluiting van andere stranden was het hier eenvoudigweg te druk. Daardoor werd er onvoldoende afstand gehouden", zegt Lambooij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie