Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: Doorbijten

4 april 2020 om 07:00 Politiek Fontanusplein 1

Het zijn rare tijden. Voor u, voor de gemeente, voor ons allemaal. Samen proberen wij ons er zo goed mogelijk doorheen te slaan. De afgelopen weken heb ik u opgeroepen om de afgekondigde maatregelen na te leven. Daar geeft u over het algemeen goed gehoor aan. Dank daarvoor. Wel heeft de politie het afgelopen weekeinde één feestje moeten beëindigen. Dat was er helaas één teveel, maar ook niet meer dan dat.

SCHADE IS GROOT Wij hebben elkaar echt nodig. Want naast een gezondheidscrisis dreigt er ook een economische recessie. Het midden- en kleinbedrijf wordt zwaar geraakt. Er komt bij veel bedrijven niets binnen terwijl de uitgaven doorlopen. Er zijn inmiddels, ook door de gemeente Putten, de nodige regelingen getroffen. Toch is de schade voor ondernemers nu al groot. Dus heeft u iets nodig? Koop dan lokaal.

TOERISME Met bijna zestig campings en parken zijn toerisme en recreatie belangrijk in Putten. Ook hier gelden beperkende maatregelen. Alles wat gemeenschappelijk is mag niet open. Dat gold al voor de horecavoorzieningen op de parken, maar dat geldt nu ook voor de toilet-, was- en douchevoorzieningen. Daar zien wij scherp op toe. Er is geen ruimte voor uitzonderingen of eigen interpretatie van regels. Ik begrijp goed dat dit alles een bittere pil is voor de sector. Maar het is crisistijd, geen vakantietijd.

OUDEREN Mijn gedachten gaan ook uit naar onze ouderen. De verzorgings- en verpleeghuizen in onze gemeente zijn voor bezoek gesloten. Dat is een hard gelag voor onze ouderen. Het zorgpersoneel doet wat het kan, maar ik kan mij voorstellen dat de muren op onze ouderen afkomen. Gelukkig zijn er ook in Putten acties om de ouderen een hart onder de riem te steken. Dat verdienen ze, net als de medewerkers in de zorg.

DOORBIJTEN Eigenlijk is het doorbijten voor ons allemaal. De coronacrisis stelt ons allen op de proef. Blijf ik gezond? Is er (straks) nog werk? Hoe lang gaat dit allemaal nog duren? Heel veel is onzeker. Daarom roep ik u allen op om te blijven omzien naar elkaar. Om aandacht te hebben voor onze ouderen, voor onze ondernemers en voor al die harde werkers in de zorg, in de supermarkten en waar ook in Putten. Alleen samen kunnen wij deze storm trotseren.

H.A. Lambooij, burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie