Afbeelding
De Mariahoeve

De Mariahoeve weer open voor publiek

29 mei 2020 om 06:33 Corona Coronavirus

PUTTEN Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen is museumboerderij De Mariahoeve in Putten vanaf woensdag 3 juni weer te bezoeken. Natuurlijk wel met inachtneming van het coronaprotocol dat is opgesteld op basis van de adviezen van het RIVM. 

,,De vrijwilligers staan te popelen om met groot enthousiasme het schitterende verhaal van deze boerderij en haar vroegere bewoners te vertellen", schrijft het museum. De Mariahoeve geeft een inkijkje in het sobere leven van de drie gezusters Van den Brink en hun broer. ,,Zij waren wars van moderniteiten en tevreden meteen leven waarin een indrukwekkende zuinigheid de boventoon voerde. Hun werkwijze was, zonder dat ze het zelf beseften, een voorloper van de huidige kringlooplandbouw. Van hun levenswijze kunnen we nu veel leren."

GEEN GIDS Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk dat een gids met een groep bezoekers door de boerderij loopt. Voorlopig mogen de bezoekers nu zelf met een uitgebreide handleiding de wetenswaardigheden ontdekken tijdens hun rondgang. Wel is er buiten het museum, waar iets meer ruimte is om mensen op gepaste afstand te woord te staan, een gids aanwezig die graag vragen beantwoordt en altijd nog wel wat verhalen kan vertellen.

RESERVEREN De Mariahoeve is op woensdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Van tevoren reserveren is verplicht. Dat geldt ook voor wie binnen in het bijbehorende theehuis komt genieten van een kopje koffie met gebak of een lunch. Voor wie alleen op het terras iets wil nuttigen, geldt de reserveringsverplichting niet. Reserveren kan telefonisch via 06-30234032, of schriftelijk via e-mail info@mariahoeveputten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie