Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Veel reserveringen bij bezoekersunit De Schauw

1 mei 2020 om 19:26 Corona

PUTTEN De bezoekersunit die door Pasman uit Putten met hulp van andere ondernemers is opgebouwd is donderdagmiddag geplaatst bij zorgcentrum de Schauw. Vrijdag heeft de eerste bewoner er al gebruik van kunnen maken om bezoek te ontvangen.

Jet Vos, manager welzijn bij Zorggroep Noordwest-Veluwe is heel blij met dit initiatief van de Puttense ondernemers. De container is strak tegen het gebouw geplaatst zodat de bewoner zelf niet naar buiten hoeft om in de ontvangstunit te komen. Bezoek neemt plaats via de andere zijde van de unit en wordt gescheiden van de bewoners middels een wand met plexiglas. Intern is er reeds uitleg gegeven hoe bijvoorbeeld de intercom werkt. Komende week staan al veel bezoeken gepland. 

Medewerkers van de zorggroep hebben familie van de bewoners ingelicht over deze mogelijkheid van bezoek. Per dag is de unit beschikbaar voor een afdeling. Jet Vos: ,,Twee bewoners van de Schauw die gewend waren om altijd samen koffie te drinken mogen dit al weken niet meer doen. Nu vroegen ze direct of ze hier ook de bezoekersunit voor konden reserveren.” 

POSITIEF Ondertussen komt John Pasman ook nog even langs om te checken hoe het eerste bezoek was verlopen. De wandbekleding met oude foto’s van Putten had wat vertraging opgelopen en kon pas kort daarvoor opgehangen worden om de container helemaal in woonkamersfeer te krijgen.Jet Vos:,,We hebben het getroffen dat het virus tot nu toe niet heerst in ons woon-zorgcentrum. De werkdruk voor de zorgcollega’s is wel hoger dan voorheen omdat ze geen hulp meer krijgen van vrijwilligers. Ondanks alles heerst er een bijzonder positief sfeertje in het gebouw”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie