Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Vanaf woensdag ,,actief deurbeleid” op Puttense weekmarkt

19 oktober 2020 om 17:55 Corona

PUTTEN Er komen aanvullende coronamaatregelen voor de weekmarkt in Putten. Vanaf aanstaande woensdag zijn deze extra regels van kracht. De markt zal worden afgesloten door hekken, waardoor het aantal bezoekers kan worden gereguleerd. 

Met deze maatregel wil de gemeente het bezoek aan de markt nog beter reguleren. Dit besluit is een direct gevolg van de noodverordening die vanaf woensdag 14 oktober geldt. Burgemeester H.A. Lambooij: ,,Om de 1,5 meternorm te kunnen handhaven, zijn we door de nieuwe noodverordening verplicht om een ‘actief deurbeleid’ te voeren, net als bij winkels. In winkels mag een klein aantal personen tegelijk ‘binnen’ zijn. Hetzelfde geldt vanaf woensdag 21 oktober op beide marktlocaties.”

Om dit voor elkaar te krijgen worden beide marktlocaties met hekken omgeven. Er komt een beperkt aantal in- en uitgangen. Zowel op de marktlocatie aan de Brinkstraat (achter het gemeentehuis) als bij de marktlocatie op het parkeerterrein nabij de Nieuwe Kerk. De gemeente Putten heeft de maatregel genomen na contact met de lokale marktcommissie.

Lambooij wijst erop dat er in de noodverordening een uitzondering is gemaakt voor de markten. ,,Laten wij daar naar handelen. Kom alleen, doe je boodschappen en laat het daarbij. En als je klachten hebt, dan blijf je gewoon thuis.” 

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wordt wel dringend geadviseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie