Afbeelding
Pixabay

Flinke toename aantal besmettingen in Putten

22 december 2020 om 12:58 Corona

PUTTEN Het aantal mensen dat positief test op corona loopt in Putten de laatste dagen hard op. De gemeente Putten maakt zich zorgen over de besmettingscijfers in het dorp. ,,Wij tellen dagelijks zo rond de veertig besmettingen. Dat is vijf keer zo veel als een maand geleden. Dat is ronduit zorgelijk.”

Burgemeester Lambooij roept zijn plaatsgenoten daarom met klem op om de afgekondigde maatregelen voor honderd procent serieus te nemen. ,,Iemand die vandaag besmet is kan volgende week in het ziekenhuis liggen en weer een paar dagen later op de IC. Het lijkt wel of niet iedereen zich daar even goed van bewust is.”

PRIVÉSFEER Lambooij kan niet exact aangeven of er sprake is van concrete besmettingshaarden in Putten. ,,Veel besmettingen vinden plaats in de privésfeer.” Wel vindt de burgemeester het nog te druk in de Puttense straten. ,,Ga alleen op pad als het echt nodig is. Doe je boodschappen alleen, maak er geen uitje van.” De burgemeester geeft aan de komende dagen nader in te zetten op het handhaven van de regels. ,,Met de komst van het vaccin lijkt het einde van de tunnel in zicht. Volhouden is nu echt belangrijk. Anders komt de zorg in grote problemen.”

Niet alleen in Putten lopen de besmettingen hoog op. Ook in omliggende plaatsen als Nijkerk, Barneveld, Ermelo en Harderwijk is de laatste week een flinke stijging te zien.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie