‘Opening Lelystad Airport zal zorgen voor aanslag op Veluws luchtruim en natuur’ - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

‘Opening Lelystad Airport zal zorgen voor aanslag op Veluws luchtruim en natuur’

14 november 2022 om 09:47 Duurzaamheid Ted Walker
,,Als Lelystad Airport alsnog wordt geopend betekent dit een aanslag op het Veluwse luchtruim en de natuur", zegt Jaap Kloosterziel.
,,Als Lelystad Airport alsnog wordt geopend betekent dit een aanslag op het Veluwse luchtruim en de natuur", zegt Jaap Kloosterziel.

PUTTEN ,,Indien Lelystad Airport alsnog wordt geopend betekent dit een aanslag op het Veluwse luchtruim en de natuur.” Dat zegt Jaap Kloosterziel van de Stichting Red de Veluwe. In de voorkeursbeslissing over de herindeling van het luchtruim is opgenomen dat de vliegtuigen kris kras over de Veluwe gaan vliegen. Vanaf 1.800 meter mogen ze de kortste route naar de eindbestemming kiezen. Volgens Kloosterziel een prima actie om kerosine te besparen, maar de hele Veluwe is daarmee de klos.

In het recent gepubliceerde document over de herindeling staan volgens Kloosterziel twee zeer nadelige ontwikkelingen voor de Veluwe. De eerste is de vrije keus voor de route. ,,De aan- en uitvliegroutes van Lelystad Airport waar we al sinds 2014 op papier naar kijken worden in de praktijk blijkbaar niet gevlogen. Dat komt omdat ..

Afbeelding
Economie 25 minuten geleden CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen
Afbeelding
Evenementen 12 uur geleden Wildproeverij met Harderwijkse bands en speciaalbier bij Stichting Onderstroom in Harderwijk
Afbeelding
Rechtbank 16 uur geleden 36 maanden celstraf geëist tegen 19-jarige hoofdverdachte overval Fletcher Hotel in Putten
Afbeelding
Overig 16 uur geleden Bestel oliebollen bij het St Jansdal in Harderwijk voor het goede doel
Afbeelding
Overig 18 uur geleden Eindejaars Energiebespaaractie voor de inwoners van de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem
Afbeelding
Overig 20 uur geleden Even terug naar de jaren vijftig met The Wieners, deze band treedt op in Theater Stroud Putten

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.