Wat zijn de toekomstplannen van boeren in Putten?
Wat zijn de toekomstplannen van boeren in Putten? Chris Birk/Pixabay

Toekomstplannen van Puttense agrarische bedrijven komende maanden in kaart gebracht

22 maart 2023 om 11:30 Economie

PUTTEN In opdracht van de gemeente Putten inventariseert adviesbureau Van Westreenen uit Lunteren de komende maanden de toekomstplannen van Puttense agrarische bedrijven. De uitkomsten wil het college van burgemeester en wethouders gebruiken in verdere gesprekken met de provincie Gelderland. 

Verantwoordelijk wethouder Ewout ‘t Jong zegt dat het aan de provincie is om de plannen van het kabinet op het gebied van stikstof op een verantwoorde manier uit te voeren. ,,Wij denken dat deze inventarisatie ons bij de gesprekken met de provincie kan helpen en dat dit de kans op maatwerk op de Puttense schaal vergroot.” 

De gemeente Putten geeft aan in nauw contact te staan met vertegenwoordigers van de lokale agrarische sector. Tijdens deze gesprekken is het idee ook ontstaan om de toekomstplannen in kaart te brengen om een goed en totaal beeld van de actuele situatie in Putten te krijgen. ‘t Jong: ,,We begrijpen dat het om een gevoelige materie gaat. Daarom is er geen enkele verplichting mee te doen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie