Na het tellen van de stemmen werd er gestart met de verkenning. Nu dat is afgerond starten de coalitieonderhandelingen.
Na het tellen van de stemmen werd er gestart met de verkenning. Nu dat is afgerond starten de coalitieonderhandelingen. Annemieke Westphal

Wij Putten, SGP en VVD starten formatiegesprekken

4 april 2022 om 17:21 Overig

De inzet van deze gesprekken was om, op basis van de complexe verkiezingsuitslag, de vorming van een gedragen, stabiele en toekomstgerichte coalitie te verkennen. Op basis van de recent gevoerde gesprekken heeft Wij Putten de fracties van SGP en VVD uitgenodigd voor verdere gesprekken, om te komen tot de vorming van een nieuwe driepartijencoalitie voor de periode van 2022 tot 2026. 

PUTTEN In de afgelopen twee weken heeft de fractie van Wij Putten verkennende gesprekken gevoerd met de overige vijf fracties in de Puttense gemeenteraad.

Wij Putten is alle fracties zeer erkentelijk voor de zeer open en constructieve gesprekken die zijn gevoerd. 

,,We hebben twee verkennende rondjes gemaakt met alle partijen. Deze week gaan de gesprekken met de VVD en de SGP verder. Alle partijen hadden de bereidheid om mee te doen, maar na de verkennende gesprekken heeft deze coalitie onze eerste voorkeur. De VVD, die van nul zetels naar drie zetels is gegaan, heeft recht op een faire kans om mee te doen”, aldus Herman Luitjes van Wij Putten. ,,De komende gesprekken moeten kunnen leiden naar een coalitie.” 

Over de termijn waarop de coalitieonderhandelingen klaar zullen zijn kan Luitjes nog niets zeggen. ,,We moeten nu een goede basis leggen voor een samenwerking voor de komende vier jaar. Zorgvuldigheid gaat, wat mij betreft, boven snelheid. We gaan nu echt aan de slag.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie