Henk en Diana Guliker zijn deze week druk met de Avondvierdaagse.
Henk en Diana Guliker zijn deze week druk met de Avondvierdaagse. Joyce Kruizenga-Elskamp

Henk en Diana Guliker organiseren zeventigste editie van de Avondvierdaagse in Putten: ‘Vertrek is kippenvelmoment’

6 juni 2023 om 10:00 Evenementen

PUTTEN Iedereen doet iets bijzonders. De een heeft een speciale of grote verzameling, de ander een leuke hobby en weer een ander kan met vrijwilligerswerk iets voor een ander betekenen. Ook zijn er mensen die een bijzondere sport beoefenen. Deze week heeft Henk Guliker het druk als voorzitter van de Avondvierdaagse in Putten.

Dit jaar wordt de Puttense Avondvierdaagse voor de 70ste keer gehouden. Hele generaties zijn er bekend mee. Kinderen die vroeger meeliepen, staan vaak als (groot-)ouders zelf aan de kant of halen en brengen nu hun (klein-)kinderen. En de intocht is elk jaar weer een feestelijke afsluiting van dit wandelevenement voor het hele dorp.

VIER DAGEN

Harderwijk is gestopt, Ermelo doet het maar 1 avond, maar in Putten is de Avondvierdaagse nog steeds vier dagen. Voorzitter Henk Guliker ziet het als zijn taak om dit traditionele wandelevenement, zowel voor de lopers, sponsoren als de vrijwilligers zo leuk en gezellig mogelijk te laten verlopen. Het bestuur, waar ook zijn vrouw Diana in zit en de vele mensen die helpen, vormen een team van ongeveer 30 vrijwilligers die zich hier belangeloos voor inzetten.

DRAAIBOEK

Want zo’n Avondvierdaagse vergt enorm veel voorbereiding. Diana vertelt: „Vanaf januari halen wij het draaiboek tevoorschijn en starten we op. Denk aan het aanvragen van vergunningen en EHBO-ers, het bepalen van de routes, Maar ook het maken van een veiligheids- en vluchtplan of het opstellen van een slechtweer-protocol.” Haar man Henk vult aan; „Gelukkig hebben wij een goed draaiboek en werken wij met zeer ervaren mensen. In de top zijn wij met z’n drieën, maar qua organisatie doen wij het met zeven mensen. Ieder weet precies wat hij moet doen.”

VERKEERSREGELAARS

„Zo sturen Wim van Beek en Teunis van Winkoop de ongeveer twintig verkeersregelaars aan. Die zijn belangrijk om de Avondvierdaagse in goede banen te leiden. Verder is Hans Renes onze secretaris en Ben Schuit de penningmeester. Ik ben de voorzitter en hak vooral knopen door. Wim en Ineke van Beek bepalen elk jaar de te lopen routes voor de vijf-, tien-, of vijftien kilometer. Vooral die laatste groep krijgt altijd de mooiste stukjes natuur in de omgeving van Putten te zien. Wij zijn echt een team met elkaar.”

SPONSOREN

Maar je kunt nog zo’n goed team hebben; zonder sponsoren kan zo’n evenement niet uit. Daarom zijn zij de drie hoofdsponsors Vakgarage Hoge Eng, Van Winkoop & Zn. Stalinrichting en Sauna Drôme Putten enorm dankbaar voor hun steun. Hierdoor kunnen jong en oud deelnemen aan een gezond en sportief evenement als de Avondvierdaagse. Henk wordt meteen weer enthousiast; „Naast scholieren, leden van sportverenigingen en werknemers van bedrijven lopen ook bewoners en medewerkers van De Schauw en Elim mee, maar ook de enthousiaste bewoners van bijvoorbeeld Het Anker en Puttensteyn. Alles bij elkaar toch ongeveer 2.000 deelnemers. En vooral als iedereen elke avond weer vertrekt vanaf Stroud, dat is voor mij altijd weer een kippenvelmomentje.”

Joyce Kruizenga-Elskamp

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie