Arthur Woensdregt, Danny Mulder, Femke Lagaaij, Achilles Vink, Karin Sonneveld, Tim Snoek en Jan van Gessel.
Arthur Woensdregt, Danny Mulder, Femke Lagaaij, Achilles Vink, Karin Sonneveld, Tim Snoek en Jan van Gessel. Henriëtte Houtsma

Rabobank Randmeren schenkt 25.000 euro aan Filmhuis Putten

20 november 2023 om 11:31 Film

PUTTEN De ledenraad van de Rabobank heeft positief geadviseerd op toekenning van de cultuur stimuleringsaanvraag voor het Filmhuis Putten. Karin Sonneveld overhandigde namens de ledenraad de symbolische cheque aan Danny Mulder, de voorzitter van Stichting Stroud.

,,Wie jarig is, krijgt een cadeautje”, lacht Arthur Woensdregt, directeur van de Rabobank. Hij doelt daarmee op het 75-jarig bestaan van het dorpshuis Stroud. Onlangs heeft de Rabobank haar 125-jarig jubileum gevierd. Tijdens deze viering kwam ook het belang van het stimuleringsfonds aan de orde. ,,Je ziet vaak dat cultuur niet op kan tegen sport. Maar cultuur is iets dat wij de jongere generatie ook mee willen geven bij hun ontwikkeling, het is niet alleen voor de fun, maar zorgt ook voor verbinding.”

Mulder ziet deze input van de Rabobank als een goede stap vooruit om het filmhuis in Putten te realiseren. ,,We hopen dat het nu slechts een kwestie van tijd is voordat wij van start kunnen gaan. Het financiële plaatje is nog niet helemaal rond, maar er zijn nog gesprekken gaande met andere partijen voor verdere financiering.”

Tijdens Sonneveld’s eerste vergadering bij de ledenraad, kwam de aanvraag van het Filmhuis Putten voorbij. ,,Ik was meteen enthousiast. Daar moeten we wat mee doen.” Femke Lagaaij erkent ook de morele support door deze financiële impuls van de Rabobank. ,,We geven al drie jaar vol gas, achter de schermen wordt er hard aan gewerkt om dit filmhuis van de grond te krijgen. Dit is voor het filmhuis weer een stap in de goede richting.”

Een filmhuis kan Putten veel bieden, zegt Woensdregt. ,,Het is zo veel meer dan een avondje film, zeker in dit mooie gebouw van Stroud wat uitnodigt om nog even na te praten in de foyer, wat goed is voor de verbinding. Vergeet ook niet de vele toeristen die doorgaans in Putten en omstreken verblijven. Het zal een aanwinst zijn voor de regio.”

Binnenkort gaat de Gemeente Putten weer vergaderen over het Filmhuis Putten. ,,Nu ook marktpartijen het belang van cultuur onderschrijven hopen wij dat dit het laatste stukje twijfel wegneemt”, vertelt de voorzitter van Stichting Stroud. Als er voldoende financiële middelen zijn, kan Stroud de theaterzaal zo aanpassen dat het Filmhuis Putten van start kan gaan. Sonneveld en Woensdregt geven aan graag terug te komen naar Stroud om bij de openingsfilm van Filmhuis Putten aanwezig te zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie