‘Ds. Arjan Berensen: ‘Geloven is voor mij die uitgestoken hand’ - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

‘Ds. Arjan Berensen: ‘Geloven is voor mij die uitgestoken hand’

17 jun, 15:15 hartenziel Pauw Media
Ds. Arjan Berensen bij het kerkgebouw waar hij vaak hoopt voor te gaan tijdens erediensten.
Ds. Arjan Berensen bij het kerkgebouw waar hij vaak hoopt voor te gaan tijdens erediensten.

VOORTHUIZEN Ds. Arjan Berensen (39) doet zondag 20 juni vanaf 14.30 uur intrede in de Gereformeerde Kerk Voorthuizen. Samen met zijn collega ds. Estié wil Berensen in het algemeen graag de vraag stellen: ‘Hoe zijn we kerk na coronatijd?’.

De nieuwe predikant vervolgt: ,,Wat kunnen we betekenen in het dorp? En het gaat om vitaliteitsvragen in de kerk rond jongeren, ouderen en de generaties daartussen.” De predikant vindt het opmerkelijk dat tijdens het coronajaar veel mensen naar kerkdiensten online keken. Hij merkte dat nogal wat personen in die tijd - mede daardoor - gingen nadenken over het leven en de betekenis van het geloof.

De redactie selecteert voor u wekelijks een aantal aansprekende en belangwekkende verhalen uit de regio.

Een kerkdienst vindt Berensen geslaagd als de boodschap van de liturgie bij mensen landt. Hij ervaart dat Gods Woord de mensen nog steeds kan raken en aanzet tot beweging. Bij de vraag naar het hart van het geloof noemt de predikant het verhaal ..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.