Uit grootmoeders tijd: aflevering 1144.
Uit grootmoeders tijd: aflevering 1144.

Uit grootmoeders tijd, aflevering 1144: wie is deze vrouw?

13 februari 2024 om 11:06 Historie

Oproep aflevering 1144: vrouw alleen

Voor aflevering 1144 van de rubriek onderzoekt Gert Staal een opnieuw een oude foto. Deze keer een foto van een vrouw alleen. Kent u de identiteit van deze persoon? Help Gert Staal de geschiedenis achter de foto te ontdekken.

Antwoorden aflevering 1143: mannen en echtpaar

In de editie van 31 januari waren er twee foto’s te zien. Een met twee mannen erop, lopende over straat, en op de andere was een echtpaar te zien. Ik weet nu wie de twee mannen zijn. De linker is Evert Wassink van der Telgterweg in Putten. Ik weet niet of hij getrouwd is geweest. Wie weet dat? De rechter man is Wouter Knoppert. Hij was getrouwd met Lubbertje van de Koot die uit Telgt kwam. Wouter en Evert waren toen vrienden van elkaar. Wouter en Lubbertje woonden jaren lang aan de Nijkerkerstraat naast huize “Bijstein”. De tipgevers zijn een zoon en een dochter van dit echtpaar. Hun hebben de foto zelf ook in hun bezit. Bedankt voor jullie leuke reactie.

En dan het echtpaar. Ik weet helaas nog steeds niet wie dit zijn. Ik hoop met Uw hulp er toch nog achter te komen. Wie weet de namen van het echtpaar.

Oproep aflevering 1142: melkfabriek

In aflevering 1142 was een foto te zien die gemaakt voor de melkfabriek in Putten. Toen gaf ik 2 namen. De 2e van links is Hendrik van Grevengoed met naast hem zijn vrouw Hendrina Verhoef. Helaas kreeg ik geen aanvullingen. Ik hoop dat er nog mensen zijn die mij kunnen vertellen wie de anderen zijn. 

Reacties en tips

Voor reacties (het liefst mailen) vragen of voor het aanleveren van foto’s, zie onderstaand telefoonnummer of adres. Tevens verzamel ik ondertrouw-, rouw en geboortekaarten. Telefoon: 0341 - 563 863 of mailen naar: gertstaal@planet.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie