Keramiek
Keramiek Els Schipper

‘Grenzen’ thema van Atelierroute Putten 2018

25 april 2018 om 00:15 lokaal Deel je nieuws

De voorbereidingen voor de 21ste Atelierroute Putten zijn in volle gang. In het weekend van 1, 2 en 3 juni 2018 openen Puttense kunstenaars de deuren van hun ateliers. Ze exposeren er hun werk en sommigen ruimen ook een plaatsje in voor een of meer gastexposanten. Voor het publiek is dit een uitgelezen kans om de kunstenaars in hun dagelijkse werkruimte te bezoeken. Het thema voor de verzamelexpositie in de Kunstkelder van het gemeentehuis is dit jaar ‘Grenzen’.

 

Aan de 21ste editie van Atelierroute Putten doen zo’n 23 exposanten op acht verschillende adressen mee. De aangesloten kunstenaars houden zich bezig met uiteenlopende vormen van beeldende kunst, zoals tekenen, grafiek, schilderen, fotografie, etsen, keramiek, textiele werkvormen en ruimtelijk werk. 

Met het thema ‘Grenzen’ sluiten de kunstenaars naadloos aan bij het thema van het Erfgoed Festival 2018, ‘Over Grenzen van Gelderland’. In het kader van dit Erfgoed Festival worden van 23 mei tot en met 22 juli diverse activiteiten in heel Gelderland georganiseerd. Zo ook de Atelierroute en de bijbehorende expositie in de Kunstkelder, die midden in deze periode vallen.

Het thema biedt bijna grenzeloze mogelijkheden aan de kunstenaars en maakt nieuwsgierig naar het werk waarmee zij dit jaar zullen komen. Het daagt de kunstenaars uit om over hun creatieve grenzen te gaan. Op welke manier werken ze naar dit thema toe? In hoeverre laten zij hun creativiteit de vrije loop zonder die aan grenzen te binden? Het maakt nieuwsgierig!

Noteer daarom nu vast de data in uw agenda.

Uitgebreide informatie en een plattegrond inclusief adresgegevens van de ateliers die in 2018 hun deuren openen, zijn te vinden op: www.atelierrouteputten.nl.

 

Beelden
Aquarel
Glaskunst
Schilderijen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie