Dierenarts Floor Bonestroo opereert een hond
Dierenarts Floor Bonestroo opereert een hond Foto Daan Kranendonk

Een zaal vol dierenartsen

17 maart 2023 om 16:06 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen woensdagavond 15 maart ontving de Dierenkliniek Putten een flink aantal collega dierenartsen uit praktijken, die patiënten met grotere problemen naar de Puttense kliniek aan de Roosendaalseweg doorsturen. Het betreft dan dieren met bv botbreuken, gewrichtsproblemen of ernstige trauma’s of ziektes.

Vaak kennen de medewerkers van de dierenkliniek deze verwijzers alleen van naam en geldt omgekeerd hetzelfde. Veel collega’s denken ook dat de kliniek vooral “Daan Kranendonk” is, terwijl het gros van de diagnostiek en behandelingen al jaren succesvol wordt uitgevoerd door zijn jongere collega’s. Om wederzijds kennis te maken en te laten zien onder welke omstandigheden er wordt gewerkt was deze avond georganiseerd. Er werden mooie presentaties verzorgd door de dierenartsen Marc de Witte, Koen Esman en Floor Bonestroo over respectievelijk de TPLO-techniek bij honden met een gescheurde voorste kruisband, wortelkanaalbehandelingen bij afgebroken hoektanden en over de bekkenkanteling bij honden met heupdysplasie. Dit zijn behandeltechnieken die langjarige training vragen en alleen door doorgeschoolde dierenartsen kunnen worden uitgevoerd. In de Dierenkliniek Putten is diepe en brede kennis aanwezig en doordat er 9 dierenartsen werken, die elkaar coachen en stimuleren en alle scholingen delen ziet de kliniek de expertise alleen maar toenemen. De lezingen werden als zeer leerzaam ervaren door de bezoekende collega’s en gaf ze nog meer het vertrouwen dat hun patiënten bij ons in deskundige en ervaren handen zijn.

In groepjes van 4 werden de bezoekers rond geleid en ze waren onder de indruk van het mooie en grote pand met alle faciliteiten.

Tijdens het napraten met een drankje en hapje bleek het vertrouwen in onze kliniek nog verder gegroeid.

De dierenkliniek overweegt om in de toekomst ook presentaties te gaan verzorgen over ziektes, blessures en hun behandelingen voor diereigenaren. Aankondigen zullen worden gedaan in diverse media en zeker op de website ( www.dierenkliniekputten.nl) Facebook en Instagram van de kliniek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie