Afbeelding
PR

Sponsor'loop' voor jong en oud

8 september 2019 om 07:29 Maatschappelijk

PUTTEN De Week van de Dementie vindt van 14 tot 21 september in Putten plaats. Er zijn dan voor een zeer breed publiek tal van culturele en sportieve activiteiten met één gemeenschappelijke noemer: dementie. Diverse partijen in Putten hebben de handen ineengeslagen om een bijdrage te leveren aan een dementievriendelijk Putten. Op de slotdag, 21 september Wereld Alzheimerdag, worden diverse sponsoractiviteiten georganiseerd door Stichting Gelukkig Ouder worden, Hoeve Ruimzicht en SV Putten-Triathlon.

Stichting Gelukkig Ouder worden zet zich in om het geluk van ouderen in Putten te bevorderen. Dit doet ze door bijvoorbeeld een kinderkookcafé te organiseren waar kinderen en ouderen samen koken. Daarnaast heeft de stichting een vierfiets geschonken en een bijdrage geleverd aan een beleefpad.

Het geld dat wordt opgehaald met de sponsoractiviteiten wordt besteed aan projecten die het geluk van ouderen vergroten: Kindcentrum Putten gaat een project initiëren met de Samaritaan, waar ook koken en samen eten centraal zal staan. De horeca en winkeliersvereniging gaan een project starten om ouderen en kinderen een gezellig uitje te bezorgen. Hoeve Ruimzicht gaat een jeu de boules-baan maken en alle zorginstellingen van Putten mogen aan hun bewoners vragen wat ze zich nog wensen. Deze wensen kunnen met het geld in vervulling gaan.

Er zijn vier sponsoractiviteiten:
Een rollatorrace rond de Oude Kerk in Putten, in estafettevorm. Start: 16.00 uur.
Een trailrun: hardlopen over 7 of 15 km vanaf Hoeve Ruimzicht aan de Hogesteeg 18, Putten
Een klompenpadwandeling, vanaf Hoeve Ruimzicht, rond Oldenaller, met uitleg over de historie van het gebied
Een gezinsfietstocht, vanaf Hoeve Ruimzicht van ca. 25 km in de omgeving

Deelnemers zijn om 9.30 uur welkom bij Hoeve Ruimzicht. De activiteiten starten om 10.15 uur.

De organisatie hoopt op veel deelnemers en wil 40.000 euro ophalen om deze projecten te kunnen realiseren. Meedoen is heel eenvoudig. Ga naar www.liefdementie.nl en klik op DOE MEE.

Meer op www.liefdementie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie