De stenen van YouRock! worden door Esther Schutte en Gerrie de Wolf overal achtergelaten.
De stenen van YouRock! worden door Esther Schutte en Gerrie de Wolf overal achtergelaten. Michael Schutte

'Toch een glimlach in deze pittige tijd'

23 maart 2020 om 15:00 Maatschappelijk

PUTTEN Positieve woorden voor een steuntje in de rug, of het brengen van een glimlach op iemands gezicht. De stenen van YouRock! worden door Esther Schutte en Gerrie de Wolf overal achtergelaten.

Maranke Pater

De Puttense dames begonnen met YouRock! omdat ze graag iets voor een ander wilden betekenen. Schutte: ,,We zijn allebei erg creatief. maar wegens ziekte van ons beiden, zijn we hierin helaas zeer beperkt. Op een gegeven moment ben ik begonnen met beschilderen van stenen, Gerrie ontdekte dit ook en zijn we samen gaan schilderen. Dit geeft ons ontspanning; even je gedachten op nul zetten.” Alle stenen worden voorzien van een positieve boodschap waarmee ze graag een ander een steuntje in de rug willen geven, of juist een glimlach op iemands gezicht toveren. De Wolf: ,,Bedenk maar eens, je wandelt bijvoorbeeld met een negatieve gedachte over straat en ziet ineens iets liggen, bekijkt dit en er staat net die boodschap op, wat jou goed doet! Hoe fijn is dat?” Stenen worden op verschillende plekken neergelegd, met alle goede intentie en vertrouwen dat deze bij iemand terecht zullen komen, die het op dat moment nodig heeft. Schutte: ,,De stenen mogen meegenomen worden, verplaatst worden of weer weggegeven worden. Hoewel het start in ons mooie Putten maken de stenen mooie reizen door het hele land. Maar ook zelfs al over de grens!”

POSITIEF De stenen worden beschilderd met mooie afbeeldingen en vaak ook met een korte tekst of een sterk woord er op. De Wolf: ,,Deze lakken we daarna goed af, zodat ze goed buiten kunnen liggen in weer en wind, tot de persoon die het nodig heeft, de steen heeft gevonden.” Inmiddels hebben de dames rond de honderdvijftig stenen gemaakt. De meeste worden in Putten zelf neergelegd, bijvoorbeeld in het winkelcentrum, het park, of de huisartsenpraktijken. Schutte: ,,Maar we nemen ze ook mee naar andere plaatsen als we hier zijn. Of geven ze mee. De reacties op de stenen zijn zeer positief. Ontroerend, vrolijkheid en die glimlach waar we het voor doen! Reacties als, dit deed mij goed, of precies wat ik nodig had. Een vrouw was erg blij en wilde de steen graag zelf houden omdat ze net kracht nodig had.”

PITTIGE TIJD Op www.yourock.jouwweb.nl staan alle evenementen die de dames organiseren rondom YouRock!. Deze link wordt ook achterop de stenen gezet. Schutte: ,,Wij hebben de workshops voor nu afgelast. Maar stilzitten doen we zeker niet. Integendeel. Juist in dit soort pittige tijden, hebben mensen een steuntje nodig. Dus vanuit huis blijven we bezig en zullen stenen op openbare plaatsen neerleggen, waar de ruimte hiervoor is. Bijvoorbeeld bij de begraafplaatsen, rondom de grote kerk, in het park, maar ook buiten bij zorgcentra. We hopen zo toch een glimlach te toveren op iemands gezicht in deze toch pittige tijd.''

Ook zijn ze op Facebook, Pinterest en Instagram te vinden. De Wolf: ,,wij nog heel hard op zoek naar sponsors. Alle materialen kosten bij elkaar veel geld, wat we uit eigen zak betalen. We hebben gelukkig al wat sponsoring gehad waardoor we de workshops konden opstarten, maar daar zijn we nu helaas alweer doorheen.”

YouRock! laat stenen achter met een boodschap.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie