Afbeelding
Bibliotheek Noordwest Veluwe

Prentenboek van het jaar digitaal voorgelezen tijdens Nationale Voorleesdagen

15 januari 2021 om 11:46 Maatschappelijk

PUTTEN De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur. Van 20 januari tot en met 30 januari schenkt bibliotheek Noordwest-Veluwe door middel van digitale activiteiten nóg meer aandacht aan voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. Dit jaar staat het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’ geschreven door Loes Riphagen centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Coco is het verhaal over een vogeltje dat niet durft te vliegen: Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Op woensdagmiddag 20 en 27 januari wordt er om 14.00 en 14.30 uur digitaal voorgelezen uit het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’ met behulp van vertelplaten en een vertelkastje. Aanmelden kan via bit.ly/digitaal-voorlezen-NVD

VOORLEZEN Het voorlezen van een verhaaltje of het bladeren in een prentenboek zorgt voor het maken van herinneringen bij kinderen. Ook heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Op www.nationalevoorleesdagen.nl zijn diverse tips te vinden voor het (voor)lezen van kinderen.

KLEURPLAAT Print een van de kleurplaten op onze website en kleur hem zo mooi mogelijk in. Voor de mooiste kleurplaat staat er een prijsje klaar. Het inleveren van de kleurplaat kan door de kleurplaat te scannen/fotograferen en te mailen naar anneke.degraaf@bibliotheeknwveluwe.nl, te appen naar 06-53471837 of door de kleurplaat in de bibliotheekvestiging in te leveren. Vergeet niet de naam en leeftijd van het kind te vermelden, evenals een telefoonnummer en/of e-mailadres. De uiterste inleverdatum is vrijdag 5 februari 2021.

LID WORDEN De bibliotheek beschikt over een breed scala aan mooie, grappige, gevoelige en informatieve prentenboeken. Kinderen (0 t/m 5 jaar) kunnen gratis lid worden van de bibliotheek en een wereld aan boeken openen. Medewerkers van de bibliotheek zetten dan meteen drie leuke prentenboeken klaar. Bij deze inschrijving staat er voor hen ook een leuke verrassingstas klaar (zo lang de voorraad strekt). Lid worden kan via bit.ly/lid-worden-van-de-bieb

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie