Netwerk Burenhulp Putten breidt zich uit - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Netwerk Burenhulp Putten breidt zich uit

1 jul, 14:51 Maatschappelijk BDUmedia
Jan Mens, Wendy Born en Elsaly van den Heuvel zetten zich als burenhulp samen met Gijsbert-Willlem Evers van Welzijn Putten in voor hun buurtbewoners.
Jan Mens, Wendy Born en Elsaly van den Heuvel zetten zich als burenhulp samen met Gijsbert-Willlem Evers van Welzijn Putten in voor hun buurtbewoners.

PUTTEN Het Netwerk Burenhulp Putten bestaat uit inwoners die graag andere mensen in de straat willen helpen met bijvoorbeeld een boodschap doen, de hond uitlaten, een keertje naar het ziekenhuis rijden, de heg bijsnoeien of simpelweg een praatje maken. Inmiddels zijn er meer dan zestig burenhulpen aangesloten, maar als het aan Gijsbert-Willem Evers van Welzijn Putten ligt worden dat er nog veel meer.

,,Wij krijgen regelmatig vragen van inwoners die wat extra hulp kunnen gebruiken. Het is dan heel fijn om te kunnen bellen met iemand die in de buurt woont en daar wel wat in wil betekenen. Alle burenhulpen samen vormen het Netwerk Burenhulp Putten. Inmiddels zijn er meer dan zestig burenhulpen aangesloten en proberen we een paar keer per jaar elkaar te ontmoeten”, legt Gijsbert-Willem Evers van Welzijn Putten uit. ,,Het leuke is dat we dan te horen krijgen hoe het in andere buurten gaat en het kan anderen weer op nieuwe ideeën brengen. Hoe mooi zou het zijn als we straks in elk van de 353 Puttense straten een burenhulp hebben.”

Bij nieuwe bewoners stop ik meestal even een kaartje in de bus om hen welkom te heten

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.