‘Na acht maanden eindelijk weer een uitvoering’ - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

‘Na acht maanden eindelijk weer een uitvoering’

28 jun, 12:14 Muziek Marco Jansen
Mezzosopraan Anne-Marieke Evers is blij dat ze na maanden weer een uitvoering heeft.
Mezzosopraan Anne-Marieke Evers is blij dat ze na maanden weer een uitvoering heeft.

PUTTEN Na een lange periode zonder optredens kan het weer: een klassiek concert live geven voor publiek. Mezzosopraan Anne-Marieke Evers uit Putten treedt op vrijdag 9 juli om 20.00 uur op in Kasteel De Vanenburg. Met het Bernini Ensemble geeft zij een uitvoering van het bekende Stabat Mater van Pergolesi. Er zijn 42 kaarten die vooraf moeten worden gereserveerd.

Het idee ontstond al in september vorig jaar, toen de Puttense (45) benaderd werd door sopraan Arleen van Wijland uit Nieuwegein. ,,Ik ken haar vanuit het klasje van mijn allereerste zanglerares. Ik was toen 18 jaar en zong sopraan. Zij was mezzosopraan – de lagere vrouwenstem - en nu zijn de rollen omgedraaid’’, vertelt Evers.

Zo ontstond een muziekprogramma rond het Stabat Mater van de Italiaanse componist Pergolesi. ,,Het is een heel intens, prachtig stuk, dat gaat over Maria die bij het kruis staat en het lijden van haar Zoon Jezus beweent. De componist schreef het op zijn sterfbed voor hij op 26-jarige leeftijd aan tuberculose overleed in 1736. De klaagzang over het einde van Jezus’ leven duurt een half uur en dat stuk is te kort. Da..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.