Afbeelding
BDUmedia

Bewoners Het Anker lopen eigen avondvierdaagse

Evenementen

PUTTEN Zestien bewoners van Het Anker hebben afgelopen week toch hun eigen avondvierdaagse gelopen. De route was van tevoren uitgestippeld en iedere avond stonden de bewoners stipt om 19.00 uur klaar voor het gezamenlijk lopen van de afstand.

Ook Denisa voegde zich bij het groepje wandelaars. Gekleed in het speciale sportieve paarse t-shirt en met een rugzak op haar rug was ze helemaal klaar om te starten. ,,In mijn tas heb ik snoep, drinken en mijn huissleutel”, legt Denise uit. ,,Ik vind het heel leuk en gezellig om nu met de bewoners van Het Anker de avondvierdaagse te lopen. Ik ben gewend om ieder jaar de avondvierdaagse te lopen en word er helemaal niet moe van. Ik ben een geoefend wandelaar. Ik liep voorheen altijd de avondvierdaagse in Ermelo, maar sinds december woon ik bij Het Anker. Tijdens het lopen, zingen Marco en ik veel. Soms zingt Anja ook met ons mee. Het is heel gezellig om samen te zingen.” 

Bewoner Jan vindt het ook leuk om te lopen. ,,Dat mag ik graag doen. Ik heb er vanavond weer zin in. Het is mooi weer dus het is fijn om buiten te zijn. Normaal doen we ook ieder jaar mee met de Puttense avondvierdaagse. Ik hoop wel dat het volgend jaar weer anders is en dat we dan weer in groten getale mee kunnen doen aan de normale avondvierdaagse. Maar voor nu is het leuk dat we toch vier avonden met elkaar aan dit evenement mee kunnen doen. Het is een goed alternatief.” Ook bewoner Dries voegt zich bij de overige bewoners die zich verzamelen voor het huis. Hij is met zijn 75 jaar de oudste deelnemer. 

Denisa vertelt nog even dat ze van Riet een leuk versje heeft geleerd. Het gaat als volgt: ,,Tussen twee bergen bromde een beer, ik keek om en ik zag ‘m niet meer.”

De groep lopers begonnen dinsdagavond met hun vierdaagse en afgelopen vrijdag werden ze feestelijk onthaald door de overige bewoners, familieleden en het zorgpersoneel. Ook de muzikale omlijsting ontbrak niet. Voor alle deelnemers waren er bloemen en iedereen kreeg een medaille. Iedere avond liepen er medewerkers, vrijwilligers en familieleden mee met de bewoners van Het Anker. Omdat Careander afgelopen vrijdag ook 54 jaar bestond werd er dubbelop feest gevierd. Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. De organisatie helpt bij het wonen, bij dagbesteding en werken en bij het invullen van vrije tijd. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38
Logo
Afbeelding
Biljarten en trimmen; ‘Ik wil actief bezig blijven’ Dit doe ik... 26 sep, 13:58
Logo
Afbeelding
Overlast verwarde personen groeit: in Gelderland al 14.000 gevallen in 2021 26 sep, 11:47
Afbeelding
Overhandiging cheques aan Groot Spriel 26 sep, 11:29
Afbeelding
SDC Putten wint in blessuretijd 26 sep, 11:21