Nadine van den Brink is persoonlijk begeleider op Het Anker: ,,Elke cliënt is uniek.''
Nadine van den Brink is persoonlijk begeleider op Het Anker: ,,Elke cliënt is uniek.'' Henk Hutten
Werk in de regio

Careander zoekt persoonlijk begeleider voor Het Anker

6 mei 2021 om 11:45 Zorg

PUTTEN Ben jij het luisterend oor en dat belangrijke houvast? Careander, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand, zoekt per direct een persoonlijk begeleider voor woonlocatie Het Anker. Persoonlijk begeleider Nadine van den Brink vertelt er meer over.

Bij woonlocatie Het Anker in Putten wonen 23 bijzondere mensen. Zij hebben een matige tot licht verstandelijke beperking. Allen met een eigen specifieke ‘rugzak’. Nadine: ,,Dat maakt het werk als persoonlijk begeleider hier nou juist zo boeiend en leuk. Elke cliënt heeft een eigen zorgvraag en is uniek. Ik doe dit werk hier al dertien jaar en geniet elke dag weer van de afwisseling. Een dag is nooit hetzelfde. Verder is er weinig verloop. Ik heb al heel wat jubileumfeestjes mogen meevieren.”

ZORG VOOR ELKAAR Als persoonlijk begeleider ben je niet alleen het belangrijke houvast voor de cliënten, je helpt hen ook met allerlei hulpvragen over wonen, werken en vrije tijd. Nadine: ,,Het is geen één-op-éénfunctie, je hebt regelmatig contact met collega’s, zorgprofessionals, familie, vrienden en instanties waar de cliënt mee te maken heeft. Het is dus een brede functie. Jij kent je cliënten goed en weet wat zij nodig hebben. Juist omdat ze allemaal verschillende ziektebeelden hebben. Denk hierbij aan autisme spectrum stoornis, aangeboren hersenletsel, PDD-NOS.”

Aan de sfeer hier zal het niet liggen, benadrukt Nadine verder: ,,Er is zorg voor elkaar en ik ervaar deze woonlocatie in Putten als een warm bad. Verder staat Het Anker midden in de samenleving. We onderhouden bijvoorbeeld goede contacten met inwoners en ondernemers in Putten.”

LEERPORTAAL Om de kennis op peil te houden, zijn er binnen Careander voldoende leer- en ontwikkelingsmogelijkheden: ,,We werken onder andere met een leerportaal, waarbij je zelfs de mogelijkheid hebt om je in een specifiek ziektebeeld te verdiepen.”

LEVENSGELUK Nadine: ,,Het is zulk dankbaar werk, je helpt een cliënt, maar zelf krijg je er ook veel voor terug. Dat is veel waard. Ik kan het werk als persoonlijk begeleider alleen maar aanraden. Je draagt een belangrijk steentje bij aan het levensgeluk van de cliënten, mooi toch? “

Lijkt jou dit een mooie uitdaging, loop jij hiervoor warm? Op de website Werken bij Careander vind je meer informatie. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met teammanager Linda Immink via l.immink@careander.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie