Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Boeren hangen vlaggen opnieuw op

8 oktober 2022 om 07:00 Maatschappelijk

PUTTEN Boeren hebben zaterdagochtend de doorgaande wegen van Putten opnieuw voorzien van omgekeerde vlaggen. Deze waren onlangs uit respect door hun weggehaald vanwege de razziaherdenking. 

Gewassen en wel werden de Nederlandse vlaggen in de vroege ochtenduren door zes teams weer ondersteboven opgehangen aan de lantaarnpalen op de Oude Rijksweg, Nijkerkerstraat, Van Geenstraat, Henslare, Voorthuizerstraat en Harderwijkerstraat. Ook het winkelcentrum, Harderwijkerstraat en Voorthuizerstraat werden dit keer niet overgeslagen.

‘Juist met de tweede wereldoorlog in het achterhoofd en de onmisbare rol die de boeren daarin hebben gespeeld, moet onze noodkreet gehoord blijven.’ aldus de boeren op facebook. 

‘Wie zijn boeren niet waardeert, heeft van het verleden niet geleerd.’ is hun motto.

De omgekeerde vlaggen waren al eerder opgehangen in Putten van begin juli tot eind september uit protest tegen het stikstofbeleid van de landelijke overheid. “Wij zijn heel blij met onze boervriendelijke burgemeester en wethouders. Zij hebben als enige gemeente het kabinet een brief gestuurd dat zij dit beleid niet kunnen steunen. Maar ook zij moeten werken met de kaders van het beleid.”

De gemeente meldt via woordvoerder Toon Schuiling dat ze teleurgesteld zijn dat de vlaggen er nu opnieuw hangen. De gemeente heeft de initiatiefnemers maandag  ‘met klem verzocht’ om de vlaggen deze week te verwijderen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie