Afbeelding
Gideon Maasland

Piet Maasland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mensen

PUTTEN Piet Maasland heeft vrijdag 4 september uit handen van burgemeester Henk Lambooij een Koninklijke onderscheiding gekregen. Hij werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat hij zich jarenlang (ruim vijftig jaar) als vrijwilliger heeft ingezet voor de samenleving.

In 1967 is de heer Maasland begonnen als actief vrijwilliger bij het jeugdwerk van de Hervormde Gemeente te Sliedrecht. Dit heeft hij tot 1986 gedaan, daarna is hij verhuisd naar Putten en zette daar zijn vrijwilligerswerk voort. Hij is in 1987 benoemd tot voorzitter van de oudercommissie en tot lid van de medezeggenschapsraad van basisschool De Wegwijzer. Tot 1995 was hij daar wekelijks met diverse werkzaamheden bezig.

In 1996 werd de heer Maasland voorzitter van de interkerkelijke werkgroep Hart voor Israël Putten. Tot 2010 heeft hij met zijn bezielende leiding het voorzitterschap vervuld. 

Vanaf 2000 is hij programmamaker van het radioprogramma ‘Op de Drempel van de Zondag’ en tevens het aanspreekpunt voor alle medewerkers van dit programma. Hij leidde de groep gedurende twintig jaar door omstandigheden heen, die niet eenvoudig waren.

In 2010 werd hij voorzitter van de cliëntenraad en raadslid van de centrale cliëntenraad van Bartiméus (Instituut voor blinden en slechtziende mensen). Tot 1 januari dit jaar was hij hier wekelijks mee bezig. Hij zette zich in voor het versterken van de zelfredzaamheid voor mensen met een visuele beperking.

In 2015 werd hij benoemd als lid van de cliëntenraad en voerde spiegelgesprekken met cliënten van de organisatie Beweging 3.0. Revalidatiecentrum.

Voor de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe is hij vanaf 2015 organisator van activiteiten voor cliënten en is hij de vaste columnist in het regionaal kwartaal nieuwsblad “Het Puttertje”.

Hij is lid van de Raad van Advies van het Bartiméus Fonds. Hij is daar vanaf 2017 nauw betrokken bij de omzetting van de rechtsvorm van Vereniging naar Stichting. Sinds 2019 is de Stichting een feit en is hij toegetreden tot de Raad van Advies.

Vanaf 2018 is hij vrijwilliger bij Zorgbelang Inclusief.

In 2020 is de heer Maasland benoemd als voorzitter van de bewonerscommissie Molenzicht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Eindejaars Energiebespaaractie voor de inwoners van de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem 17 uur geleden
Afbeelding
Even terug naar de jaren vijftig met The Wieners, deze band treedt op in Theater Stroud Putten 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
In Putten werden 43 bestuurders betrapt op rijden onder invloed 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Putters en Puttenaren 2; de geschiedenis van Putten in levensverhalen 22 uur geleden
Afbeelding
ABN AMRO: baan in horeca minder populair bij jongeren 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Grieta en Karel hadden 240 pleegkinderen: Nijkerkse documaker filmde hun verhaal 6 dec, 20:00
Afbeelding
SDC Putten onderuit tegen nummer laatst 6 dec, 17:00
advertentie

Regiotreffers

advertentie
Logo
advertentie