Baarnse marktkooplui hadden afgelopen dinsdag een mooi bloemstuk op de kraam van marktman Elbert Lamers gelegd waar trouwe klanten het condoleanceboek konden tekenen.
Baarnse marktkooplui hadden afgelopen dinsdag een mooi bloemstuk op de kraam van marktman Elbert Lamers gelegd waar trouwe klanten het condoleanceboek konden tekenen. Caspar Huurdeman

Marktman Elbert Lamers overleden

20 november 2020 om 14:05 Mensen

PUTTEN Jarenlang stond Elbert Lamers wekelijks op de weekmarkt in Putten. Maar hij was ook al veertig jaar elke dinsdag op de markt in Baarn te vinden, en ook wekelijks in Nijkerk en Soest. Een pure ambachtsman die wist hoe hij met het publiek om moest gaan. Niet alleen met de bezoekers, ook bij de andere marktkooplieden was hij een man van statuur. Zondag 15 november stierf hij. Lamers werd 82 jaar.  

,,Er is een echte marktman heengegaan”, reageerde de Puttense markt op het overlijden van Lamers. Elbert Lamers stond wekelijks met zijn kraam, Lamers ondergoed, op de Puttense markt. Hij was voor velen een bekend gezicht. 

Vorige week dinsdag na de markt in Baarn werd de marktman onwel. Het bleek een hersenbloeding die hem, een aantal dagen later, fataal werd. Collega Eric de Graaf wist wat hem te doen stond. Hij zamelde geld in voor een grafkrans. Midden op de markt in Baarn lag dinsdag de krans op een lege kraam met daarbij een condoleanceboek.

CONDOLEANCES Het condoleanceboek vulde zich binnen enkele uren met tientallen steunbetuigingen en warme herinneringen. Zo stond er: ,,Mijn condoleances, ik herinner me u al van heel lang geleden. Mijn moeder kocht ook al bij u en als ik met verlof uit het buitenland weer even in Baarn was, vond ik het altijd een vertrouwd gezicht u en uw kraampje weer te zien.” Veel condoleances gingen richting zijn familie en vooral naar de echtgenote van El, Nel.

De Graaf ging met de pet rond voor het bloemstuk. Er werd gul gegeven. Naast het boeket nog een kleine enveloppe extra steun. Tegen het einde van de markt overhandigde de marktmeester van Baarn het boek en de grafkrans aan Eric de Graaf, die namens de hele marktgemeenschap de condoleances overbracht.

Door Eugene Leenders

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie