Groeten uit... Portugal: ‘Minstens vier uur wachten voordat je aan de beurt bent’ - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Groeten uit... Portugal: ‘Minstens vier uur wachten voordat je aan de beurt bent’

3 jul, 10:00 Mensen Henkjan Ruitenbeek
Afbeelding

PUTTEN Henkjan Ruitenbeek (38) vertrok ruim vijf jaar geleden naar Portugal en woont nu met zijn vriendin en dochtertje van drie in Queluz, een klein plaatsje net buiten Lissabon. Toen hij uit Nederland wegging had hij niet verwacht zo lang in het Zuid-Europese land te blijven, maar de liefde en een baan deden hem anders besluiten.

Als kind woonde Henkjan samen met zijn ouders en zijn broer aan de Prins Bernhardlaan. Hij ging naar de Van Damschool en was buiten school vooral veel aan het voetballen. ,,Vanaf mijn vijfde jaar heb ik bij SDC gevoetbald en ik was daar 3 à 4 keer per week te vinden.’’ Na de lagere school ging de Puttenaar naar de havo op Groevenbeek in Ermelo en met zijn havo-diploma op zak ging hij werken bij de Landmacht waar hij verschillende functies heeft gehad en ook zijn CIOS-diploma heeft gehaald. ,,Na mijn periode bij de Landmacht heb ik nog twee jaar gewerkt bij Sport-Inn in Putten om vervolgens naar Lissabon te gaan. Ik had altijd de gedachte om een tijdje te kijken in het buitenland en in 2015 kreeg ik een baan aangeboden.’’ De oud-Puttenaar..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.