Dominee Arie Huijser verloor zijn zoon Maarten (16): ‘Zijn dood sloeg een gat in mijn hart’ - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Dominee Arie Huijser verloor zijn zoon Maarten (16): ‘Zijn dood sloeg een gat in mijn hart’

28 november 2022 om 20:00 Mensen Richard van Hoek
Arie Huijser bij het graf van zijn overleden zoon Maarten.
Arie Huijser bij het graf van zijn overleden zoon Maarten.

SLIEDRECHT Dominee Arie Huijser (44) staat elke zondag voor de gereformeerde gemeente van Sliedrecht. Zo’n 900 mensen zitten er elke week in zijn kerk en de gemiddelde leeftijd is 26 jaar. De dominee heeft de afgelopen tien jaar al ruim honderd beroepen gehad uit Nederland en ook uit Amerika en Canada, maar legde die tot nu toe steeds naast zich neer. Begin 2020 verloor Huijser zijn zoon Maarten (16) en dat liet hem wankelen in zijn leven als mens én als predikant. Een gesprek over geloof, hoop en liefde.

,,Maarten was meervoudig gehandicapt. Zijn denkvermogen was dat van een kindje van ongeveer negen maanden. In feite was hij dus een grote baby. Maarten was ons zonnetje in huis. Hij was altijd vrolijk en blij en hield ontzettend veel van knuffelen. We hielden en houden allemaal veel van hem. Hoewel we hier in ons huis de ruimte had..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.