Het Diaconaal Platform Putten is lid van de Werkgroep Dementie (onderdeel van de Stichting Gelukkig Ouder Worden).
Het Diaconaal Platform Putten is lid van de Werkgroep Dementie (onderdeel van de Stichting Gelukkig Ouder Worden). kris via pixabay

Diaconaal Platform Putten oganiseerd avond over thema dementie in ‘t Voorhuys Andreaskerk in Putten

Mensen

Diaconale avond over dementie

PUTTEN Het Diaconaal Platform Putten is lid van de Werkgroep Dementie (onderdeel van de Stichting Gelukkig Ouder Worden). Onder auspiciën van het Diaconaal Platform wordt éénmaal per jaar een diaconale avond gehouden rond het thema dementie. Deze avond is speciaal bedoeld voor mantelzorgers van mensen die lijden aan dementie, zorgverleners en iedereen die geïnteresseerd is in dit thema.

Op 31 januari wordt in ’t Voorhuys van de Andreaskerk een avond gehouden waarvoor belangstellenden van harte welkom zijn. De avond wordt verzorgd door Luda Klomp, geestelijk verzorger in Ermelo en Johan van der Veen, geestelijk verzorger in De Schauw en Elim. Beiden zijn in dienst van de Zorggroep Noord-West Veluwe. Zij zullen op basis van hun ervaring met mensen die lijden aan dementie vooral een praktische invulling aan het programma geven.

Na een theologische start wordt aan de hand van een aantal stellingen en vragen over het thema en de ervaring die de aanwezige mantelzorgers hebben, met elkaar in gesprek gegaan. Mogelijke aandachtspunten zijn dan ook dat mensen die aan dementie lijden natuurlijk nog steeds waardevol voor hun naasten en voor God zijn. Maar ook: hoe om te gaan met dementie, bijvoorbeeld door begrip te hebben voor het vergeten van zaken. Mensen die lijden aan deze ziekte kunnen, vaak heel lelijk naar hun partner doen. Hoe hiermee om te gaan? Wat kan men op geloofsgebied nog delen met de partner met dementie: samen kerkdienst kijken/luisteren, bijbel lezen (in makkelijke taal of juist uit een oudere vertaling).

Om 19.30 uur start de inloop met koffie en thee, waarna om 19.45 uur de opening van de avond plaatsvindt. Om 21.30 uur wordt de avond afgesloten.In verband met de koffie en thee wordt opgave zeer op prijs gesteld. Dit kan door een mailtje te sturen naar pieterstreefkerk14@gmail.com of een whatsappbericht naar 06-1330 3074.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 9 uur geleden
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32
Afbeelding
SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest 31 jan, 11:00
Afbeelding
De Meeuwen stelt teleur 31 jan, 09:42
Afbeelding
Huismus het meest gespot tijdens Tuinvogeltelling in Gelderland 31 jan, 08:00
Logo
Afbeelding
Burgemeester Lambooij blijft aan 30 jan, 14:00