orgel De Fontein Nijkerk
orgel De Fontein Nijkerk Jan de Gier

Passieconcert in De Fontein

29 februari 2024 om 16:49 Muziek

NIJKERK Op zaterdagmiddag 9 maart wordt om 16.00 uur in De Fontein een ‘Passieconcert’ gehouden met koorzang van muziek van Noord-Europese componisten, samenzang en orgelmuziek.

Kamerkoor MusiCanta zingt muziek van Noord-Europese componisten, Vasks en Åsander, en van de Franse componist Francis Poulenc en de Nederlandse componist Hendrik Andriessen. Het concert staat in het teken van de tijd voor Pasen, met als hoogtepunt vier motetten die Poulenc schreef voor de lijdensweek. Een korte toelichting tijdens het concert maakt het luisteren naar deze motetten tot een nog rijkere ervaring. 


Het kamerkoor MusiCanta uit Zeist bestaat uit 18 getalenteerde amateurzangers, die een uitdaging niet uit de weg gaan en op een hoog niveau muziek maken. Het koor oogst na diverse optredens veel lof. MusiCanta staat onder bezielende leiding van de Zeister zangeres en dirigente Janneke Moes. Zij studeerde o.a. in Helsinki en leidde koren in Finland en Frankrijk. 

Naast het ‘volwassen’ koor zingt op deze middag ook Jong MusiCanta. Eén van de andere koren onder de hoede van Janneke. Zeven jonge zangers die zesstemmig en zuiver zingen, bieden een mooie bijdrage aan deze middag!

Daarnaast zal Diederik Blankesteijn een aantal orgelsolo’s ten gehore brengen. 

Dit concert is weer een samenwerking van NijKerkmuziek en Zaterdagmiddagmuziek De Fontein. 

De kerk is te vinden aan de ds Kuypersstraat 2 te Nijkerk. De toegang is vrij – na afloop vindt er een collecte plaats. Van harte welkom!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie