Koos Meinderts - Bij ons in de straat.
Koos Meinderts - Bij ons in de straat. Eigen foto

Bibliotheek Noordwest Veluwe geeft 5 leestips bij start kinderboekenweek

4 oktober 2023 om 19:30 Onderwijs

PUTTEN De Kinderboekenweek is begonnen. Met het thema ‘Bij mij thuis’ vieren we ‘thuis’ in alle vormen, verschillen en gelijkenissen. Bij iedereen is het thuis anders en we kunnen veel van elkaar leren. Bij welke boekengenres voelt je kind zich thuis? Bibliotheek Noordwest Veluwe geeft vijf leestips.

Oliver Jeffers - Samen gaan bouwen: plannen voor de toekomst

Oliver Jeffers, bekend van ‘De Krijtjes’, schreef dit voor zijn tweejarige dochter. De sfeervolle en kleurrijke illustraties nemen je mee op een reis over de wereld. Een verhaal over de liefde van een vader en dochter die samen plannen maken om iets te bouwen. Vanaf 4 jaar.

(Artikel gaat verder onder afbeelding)


Kristin Roskifte - Iedereen Telt

‘Iedereen Telt’ van Kristin Roskifte is een kijk-, zoek- en telboek over mensen. Er zijn zo’n 1000 mensen te tellen in dit boek. Iedereen weer anders. Kleurrijk geïllustreerd en vol verscheidenheid. Veelzijdig, bijzonder en eindeloos gedetailleerd. Vanaf 6 jaar.

(Artikel gaat verder onder afbeelding)


Sanne Rooseboom – Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

In dit deel komen Nina, Alfa, Ruben en Kai na de zomervakantie tot de ontdekking dat de vader van invalmeester Isaac een extreme verzamelaar is en ze willen helpen. Dan blijkt dat er in zijn propvolle boshuis een belangrijke uitvinding verborgen moet zijn. Vanaf 9 jaar.

(Artikel gaat verder onder afbeelding)


Pim Lammers - Ik denk dat ik ontvoerd ben

Racen met een oom in een rolstoel, een huisdier dat eindelijk ook op de familiefoto mag, een oma die mee moet zwemmen in het koude water, een jongen die oefent voor zijn opa’s begrafenis. ‘Ik denk dat ik ontvoerd ben’ bevat allerlei bijzondere gedichten over het thema ‘familie’. Vanaf 8 jaar.

(Artikel gaat verder onder afbeelding)


Koos Meinderts - Bij ons in de straat

In Bij ons in de straat stellen Koos Meinderts en Annette Fienieg hun buren aan je voor: Tante Truitje, Cowboy Henkie, Kleine Jantje Hens aan Dek en nog zeven anderen. En op nummer elf? Daar wonen ze zelf. Een feestelijk en onverwoestbaar prentenboek vol vrolijke figuren. Vanaf 4 jaar.

(Artikel gaat verder onder afbeelding)


Ga naar bibliotheeknoordwestveluwe.nlvoor meer boekentips en om aan te melden voor de activiteiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie