Afbeelding
Google Maps

Stalhouderij verdwijnt in Putten

24 juni 2020 om 11:22 Overig

PUTTEN Het terrein van de voormalige stalhouderij Van Bijnen verliest de huidige bestemming. De dagrecreatie wordt gewijzigd in
wonen.

Wijnand Kooijmans

De kopers van het terrein wollen alle bebouwing op het terrein slopen, behalve de woning en een grotere schuur van 270 vierkante meter. Deze schuur willen ze opknappen en een andere functie geven. De huidige paardenbak en parkeerplaatsen maken plaats voor gras, bomen en een haagje. Daarnaast willen ze de mogelijkheid open houden in de toekomst nog een carport te bouwen van rond de veertig vierkante meter en een schuurtje van vijftien vierkante meter.

BEZWAREN Tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn geen bezwaren ingediend. Een onderzoek naar de ecologie en dan vooral vleermuizen en de huismus wijst uit dat er geen belemmeringen zijn voor de sloop van de bebouwing. Het college van burgemeester en wethouders wil nu het bestemmingsplan definitief vaststellen.

Er wordt, zo wordt aangegeven, veel ruimtelijke winst geboekt. Het aanzicht van het perceel vanaf de weg verbeterd sterk. Het geheel krijgt door de sloop van de parkeerplaatsen en de paardenbakken een meer landschappelijke, groene en open uitstraling. Voor de woningen rondom het perceel is het gunstig dat het bedrijfsmatig houden van paarden stopt. Daarnaast wordt winst geboekt voor het nabij gelegen natuurgebied.

BEHOEFTE Het college geeft aan dat een stalhouderij, zeker dicht bij het bos, in een behoefte kan voorzien. Het is, volgens hen, echter niet realistisch aan deze bestemming vast te houden nu het bedrijf is op gehouden te bestaan. De mogelijkheid is wel aanwezig een andere vorm van dagrecreatie toe te staan. Dat wordt niet logisch gevonden omdat het perceel niet binnen het recreatiecluster Krachtighuizen ligt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie