Afbeelding
Eigen foto

Emma Waanders wint de voorleeswedstrijd in Putten

8 februari 2022 om 13:38 Overig

PUTTEN Emma Waanders van PCB Hoef uit Putten heeft afgelopen zaterdagmiddag de plaatselijke voorleeswedstrijd, die de bibliotheek Noordwest Veluwe hield, gewonnen. Deze wedstrijd vond dit jaar online plaats. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd die in een zoomvergadering werd gehouden. Emma zal binnenkort Putten vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2022.

De elf kandidaten werden online aangemoedigd door hun supporters. Ze werden om de beurt door presentator en bibliotheekmedewerker Kim Huisman kort aan het online aanwezige publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl schrijver Joshua Douglas online de deelnemers vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord gesproken. Wethouder Koekkoek, Patricia Bongers, eigenaar van de Bruna en Kinderboekenschrijver Thijmen Gijsbertsen hadden er als juryleden een flinke taak aan, maar waren ook zeer te spreken over het hoge niveau van de leesvaardigheid van de kinderen. 

Emma Waanders las een fragment voor uit het boek Lampje van Annet Schaap. De jury roemde haar voorleesstem en rust. Emma zal één van de negen deelnemers zijn aan de halve finale die dit jaar in Cultura Ede wordt gehouden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie