Solide winst SDC Putten op ONS Sneek

7 maart 2022 om 09:32 Overig

PUTTEN SDC Putten had zaterdag niet al teveel moeite om zich te ontdoen van ONS Sneek: 3-0. De wedstrijd was vijf minuten na rust met de 3-0 van Kevin Schmidt gespeeld. Trainer Mark Bakker zag daarna dat de scherpte uit zijn ploeg verdween.

SDC Putten kwam al na 9 minuten op voorsprong door Steijn van Ark. Rafael Boer veroverde de bal na een half afgeslagen aanval en uit zijn voorzet schoot Van Ark raak. De 2-0 viel uit een strafschop van Vincent ter Burg, nadat Jordy van Selm werd neergelegd. ,,We hebben de eerste helft prima gespeeld en kregen nog een paar goede kansen. Zij kregen twee mogelijkheden uit de omschakeling. Het was aan ons om direct na rust weer een goal te maken. Dat lukte en toen was de wedstrijd ook wel gespeeld.’’

Bij de 3-0 veroverde Steijn van Ark de bal, stak Kevin Schmidt weg en de spits kwam voor de keeper en kon scoren. Er kwam nog een grote kans voor Schmidt. Ook ONS Sneek kwam nog een keer een op een in scoringspositie, maar keeper Joar Terpstra redde bekwaam. ,, Kort na de wedstrijd was ik niet tevreden vanwege de tweede helft, maar als ik nu kijk waar we staan vergeleken bij de eerste wedstrijd tegen deze tegenstander ben ik zeker tevreden.’’

Komende zaterdag speelt SDC Putten uit tegen Buitenpost, de nummer 7. Thuis werd het 0-0. ,, Wij hadden het toen nog best wel lastig. Het is een stabiele ploeg die het verdeeld over het seizoen al prima doet. We spelen op gras en het is de verste uitwedstrijd; we kunnen aan de bak.’’