Albert de Bruin (VVD): ,,Als we vier tot vijf zetels halen, dan kunnen we een frisse wind laten waaien.”
Albert de Bruin (VVD): ,,Als we vier tot vijf zetels halen, dan kunnen we een frisse wind laten waaien.” Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

VVD Putten: ‘In Putten worden kiezers al twaalf jaar bedrogen’

11 maart 2022 om 09:48 Overig

PUTTEN Albert de Bruin (57) woont twintig jaar in Putten. Hij heeft vier kinderen en sinds een paar weken een kleinkind. De Bruin zijn vrouw is overleden en hij heeft nog één thuiswonende dochter. Hij is geboren in Utrecht en opgegroeid in Maarn. De Bruin heeft enkele maanden geleden zijn eerste schreden in de lokale politiek gezet en nu probeert hij met een team enthousiaste Puttenaren zetels te veroveren voor de lokale VVD.

Op de vraag waarin de VVD zich onderscheidt van de andere partijen geeft De Bruin aan: ,,In Putten vindt al twaalf jaar kiezersbedrog plaats. Al twaalf jaar wordt er gepraat over het bouwen van huizen en nu, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, gaan we zogenaamd wederom huizen bouwen. Dan heb je wel lef, hoor. Helaas is er geen ruimte voor zelfreflectie van de reeds gevestigde partijen. De Puttense mentaliteit is er een van pappen en nathouden en opkomen voor zichzelf doet de Puttenaar niet. Wij huilen niet langs de kant, maar we komen met concrete oplossingen. De kiezer kan er dus zelf wat aan veranderen door op de VVD te stemmen.”

GEWOON DOEN! De Bruin vervolgt: ,,De VVD wil welwillend kijken naar de ideeën van inwoners. Dat kost geen geld en het lost vaak de problemen van onze eigen dorpsgenoten op. Voor ons is het glas halfvol. De huidige mentaliteit in Putten is dat iets niet kan, mits… Als onze dorpsgenoten het willen dan gaat de VVD het gewoon doen. En als blijkt dat iets niet kan, dan leggen we uit waarom het niet kan. Als er op dit moment iets tegenzit wordt er, door het college, al gauw naar de provincie gewezen. Wij hebben twee keer met de provincie gesproken en daar wordt gezegd dat ze nooit iemand uit Putten zien. Ook werd er door de provincie aangegeven dat er veel wel kan, maar dan moet de gemeente wel een plan indienen met een financiële onderbouwing.”

,,Over het centrumplan wordt ook al jaren gesproken, maar ik heb nog nooit een centrumplan gezien en geen enkele burger heeft ooit een plan gezien. Er is nu een plein beklinkerd en wat hebben we, uiteindelijk. Nul invalideplekken en nul laadpalen. . We hebben de mond vol over verduurzamen, maar hebben veruit de minste laadpalen in de wijde omgeving. Ook wordt er gezegd dat we voor zorg dichtbij huis zijn. Maar onze invalide inwoners vergeten we even voor het gemak. En iedereen slikt het voor zoete koek. Laten we gewoon beter nadenken. Er is echt een gebrek aan visie.”

DERTIG JAAR INHALEN ,,Wij willen dertig jaar inhalen in de komende vier jaar. We willen graag naar voren. Daar moeten we stappen in maken. We praten twintig jaar over het bouwen van woningen in Putten en maar liefst zeshonderd mensen vragen maandelijks aan de woningstichting of ze al een plekje op de wachtlijst zijn opgeschoven. We jagen op deze manier iedereen met pek en veren het dorp uit. Het bouwen van woningen is echt niet zo moeilijk, hoor. We gaan geen voorrang geven aan mensen buiten Putten. We helpen eerst die zeshonderd Puttenaren aan een betaalbaar huis. Ik heb niet zoveel met mensen uit Amersfoort of Eritrea. We lossen dit eerst op, want het woningprobleem is twaalf jaar verwaarloosd. Het lijkt wel of het gemeentebestuur niet wil. Wij moeten onze kinderen toch ook gunnen dat ze hier kunnen wonen. Daar gaan wij nu verandering in aanbrengen. Als ik zie dat er voor het bouwen van twee woningen meer dan honderd inschrijvingen zijn dan heb ik er geen onderzoeksbureau voor nodig om tot de conclusie te komen dat we woningen nodig hebben. Dit is doelbewust kiezersbedrog en schandalig voor onze jongeren. We kunnen bouwen, maar het gebeurd gewoon niet. We denken er bijvoorbeeld aan om vierhonderd appartementen voor jongeren te bouwen bij Nulde, Putten at Sea. Wij benoemen niet alleen de problemen maar komen ook met oplossingen, kijk zelf maar op www.putten.nu.”

BRUISENDER DORP De VVD wil ook graag een bruisender dorp van Putten maken. ,,Er zijn nu allemaal beperkende regeltje die dat tegenhouden. Dat is niet van deze tijd. Als wij in de coalitie komen dan mag de horeca tot 4.00 uur open blijven. Nu laten we onze jongeren naar Ermelo fietsen door het bos. We zijn honderd jaar de eerste geweest die dicht moest. Nu gaan we als laatste dicht. De horeca wil dolgraag, maar de ondernemers zijn murw geslagen. Nou weet ik ook wel dat niet alles op 17 maart is opgelost, maar we willen graag onze schouders eronder zetten.”

De Bruin: ,,Dus wij gaan bouwen, we gaan de financiën fatsoenlijk runnen, we gaan het dorp bruisend maken en we gaan ons ook voor bedrijven inzetten. We jagen nu bedrijven het dorp uit, maar bedrijven zijn belangrijk voor Putten. Wij willen bouwen aan de A28. Ik ken bedrijven die al jaren bezig zijn met de gemeente en steeds horen ze dat het niet kan. Het is onnodig dat er zoveel werkgelegenheid verloren gaat. Ermelo kijkt ook naar de A28 en waarom zouden we daar dan niet samen in optrekken. Het hele dorp gaat ervan profiteren als we daar ruimte maken voor het bouwen van bedrijven.”

De Bruin vervolgt: ,,Als we hetzelfde aantal Puttense stemmen krijgen als tijdens de landelijke verkiezingen dan halen we vijf zetels. We mikken op het vasthouden van onze Puttense kiezers door met concrete oplossingen te komen. Als we het dorp echt willen veranderen redden we dat niet met één zetel. Als we vier tot vijf zetels halen, dan kunnen we een frisse wind laten waaien.”

ZELF BEPALEN Over de zondagsluiting van winkels geeft De Bruin aan: ,, Wij willen de mogelijkheid bieden voor winkels om open te gaan op zondag. Dat betekent niet dat de winkels open moeten, maar dat ze open mogen als dat gewenst is. Wij vinden dat de politiek daar namelijk niet over gaat en dat de ondernemer dat zelf mag bepalen. Laten we de ondernemers en de inwoners de vrijheid geven om dat zelf te beslissen. Een dag om te onthaasten dat is prima maar dat leg je een ander niet op. Daar gaat de gemeenteraad niet over. De verantwoordelijkheid ligt bij de ondernemer. We zijn er niet voor of tegen, maar we laten het aan de mensen over.”

,,Dus iedereen die echt wil dat er in Putten iets gaat veranderen zal op de VVD moeten stemmen. We hopen vijf zetels te pakken en dan kan Putten door. Stem op ons zodat uw kinderen en kleinkinderen hier ook kunnen wonen, uitgaan, werken, recreëren, werken en sporten.”

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie