Afbeelding
.

Gemeenteraadsverkiezingen Putten (live blog van verkiezingsavond)

16 maart 2022 om 21:30 Overig

PUTTEN Welke partijen veroveren de meeste zetels? Wie vormen de nieuwe gemeenteraad? Volg hier live de ontwikkelingen rond de gemeenteraadsverkiezingen in Putten.

00.02 Reacties van lijsttrekkers.

TeunJan van Ooijen, ChristenUnie: ,,Jammer had liever de vier zetels gehouden.’’

Ewoud ‘t Jong, SGP: ,,We hebben als enige coalitiepartij stemmen gewonnen. Dit leverde echter geen extra zetel op. Felicitaties voor Gemeentebelangen en VVD.’’

Wim van de Koot, CDA: ,,Jammer dat we een zetel hebben verloren, maar het had erger gekund.’’

23.47 Wij Putten blijft dus de grootste partij. 20,9% van de stemmen werd gehaald. Als tweede partij eindigde GemeenteBelangen: 17,8 procent. ChristenUnie haalde minder stemmen dan bij de vorige verkiezingen en is de derde partij met 16,8% van de stemmen (3 zetels). 

23.32 Christelijke partijen zijn goed voor 9 zetels: geen meerderheid

23.30 Albert de Bruin van VVD: ,,Ontzettend blij met twee zetels. Kiezers en vrijwilligers bedankt. Wordt een ingewikkelde zaak om met deze uitslag een coalitie te vormen.’’

23.28 Henry Luitjes van Wij Putten is een beetje teleurgesteld in verband met het inleveren van 1 zetel.

23.25 De einduitslag. Hoogendijk van Gemeentebelangen is blij met de uitslag. Gemeentebelangen heeft er 1 zetel bij. Felicitaties voor de VVD die heeft ook gewonnen.


Einduitslag.

23.21 Er wordt hier druk gerekend op het gemeentehuis in verband met de verdeling van de restzetel. De spanning stijgt. Iedereen wacht op de uitslag van het laatste stembureau.

23.18 De uitslag van de Andreaskerk is bekend.


23:00 De uitslag van de Zuiderkerk is bekend.


22:57 Herman Luitjes noemt de tussentijdse uitslag ingewikkeld. Verder geeft hij aan dat het voor het eerst in Putten is dat met deze tussentijdse uitslag er geen meerderheid is voor de christelijke partijen.

22:54 De zetels tot nu toe zijn bekend. Burgemeester Lambooij vindt het opzienbarend dat de zetelverdeling weer terug bij af is. Een uitslag waar je alle kanten mee op kunt volgens hem. Voorgaande uitslag was anders.Toen waren Wij Putten en Gemeentebelangen de twee grootste partijen met allebei vier zetels.

22:50 De Bruin van de VVD en Luitjes van Wij Putten tellen de stemmen en beredeneren hun kansen.


22.34 Reactie Lijsttrekker CDA Wim van de Koot: ,,Zoals het er nu uit ziet verliezen we één zetel. Maar de avond is nog lang. Mooie campagne gedraaid! Landelijk klonk ook niet hoopgevend dus misschien is dit wel wat het is.’’


22.29 Reactie van Ewoud ‘t Jong (SGP) in het gemeentehuis van Putten: ,,We zijn op dit moment de kleinste partij in de gemeenteraad. Vorige keer op eigen kracht een zetel erbij gehaald. Hoop die vast te houden. Spannend!’’

22.01 De uitslag van vervroegd stemmen is binnen.


De uitslag van vervroegd stemmen is binnen.

21.56 Kandidaten en belangstellenden wachten in spanning op de eerste uitslagen.


In afwachting in het gemeentehuis.

21.22 In het gemeentehuis worden de stemmen geteld.


Het tellen van de stemmen.

21.00 uur De stembureaus sluiten, waarna de uren erna de uitslagen binnenkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie