Sportpark Putter Eng
SDC Putten Sportpark Putter Eng Henk Hutten

SDC onderuit in mindere wedstrijd

5 april 2022 om 10:34 Overig

PUTTEN SDC Putten kon tegen HZVV een 1-0 voorsprong bij rust niet vasthouden tot het eindsignaal. De Drentse bezoekers sloegen in de laatste 20 minuten twee keer toe en bezorgde de ploeg van Mark Bakker een teleurstellende thuisnederlaag: 1-2.

Vooraf werd de momenteel geblesseerde Rob Buter gehuldigd voor 200 duels in het eerste elftal. De Puttenaren kregen in de eerste vijf minuten twee goede mogelijkheden, die HZVV op een fanatieke, fysieke manier onschadelijke wist te maken, waardoor het geen kansen werden. Daarna kreeg SDC Putten het lastiger. ,,Zij straften onze foutjes in de opbouw direct af met counters waaruit dreigende situaties ontstonden. Zo kregen zij vier goede mogelijkheden in de eerste helft. Die leidden wij zelf in en de eindfase van onze aanvallen waren we te slordig’’, zag coach Mark Bakker. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Uit een corner van Steyn van Ark schoot Lucas Veenendaal de 1-0 binnen. ,,Gezien de verhouding had het ook de andere kant op kunnen vallen.’’

De tweede helft begon goed voor de thuisploeg met een aantal voorzetten, die echter net niet bij een medespeler aankwamen. Kevin Schmidt kreeg wel een doelkans.

HZVV kwam na 57 minuten langszij met een fraaie afstandsknal van Jan Hup. ,,Hij schoot hem vrij aardig binnen van 25 meter’’, zei Bakker die wel gefrustreerd was over de aanleidng. ,,Kevin Schmidt werd onderuit gebeukt en kreeg een vrije trap tegen omdat hij hands maakte. Uit de afgeslagen corner die daarop volgde schoten zij de 1-1 binnen. Er zitten nog zes acties tussen, maar zij waren veel fysieker en mochten meer dan onze kleine mannetjes.’’

In de 82e minuut besliste Jesse van Dalen het duel. Bakker vond dat Walter Dias Nzasi buitenspel stond. ,,Wij stapten naar voren, hun voorzet viel precies goed en werd binnengetikt. Maar na de 1-1 waren wij zeker niet goed genoeg. Het was een matige wedstrijd waarin teveel jongens hun niveau niet haalden. Er was te weinig dynamiek en onvoorspelbaarheid. Dat moet vanavond (dinsdag 5 april) tegen DETO beter.’’